10 Κανόνες Για Συνδυασμό Φαγητού - Κρασιού

Η συγγραφέας κρασιού Karen MacNeil έχει συνοψίσει τις συμβουλές της για το συνδυασμό φαγητού και κρασιού σε 10 εύκολες αρχές, που θα βοηθήσουν κάθε αρχάριο στον δαιδαλώδη κόσμο του κρασιού. Το μεταφρασμένο απόσπασμα είναι από το βιβλίο της «The Wine Bible».

 




Τα μεγάλα με τα μεγάλα και τα ταπεινά με τα ταπεινά

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν το πιο στοιχειώδες των ιδεών, αλλά για μένα, η πρώτη σημαντική αρχή είναι τόσο απλή. Ένα ζεστό σάντουιτς γαλοπούλας δεν χρειάζεται ένα ακριβό Merlot για να το συνοδεύσει. Από την άλλη πλευρά, ένα πλούσιο ψητό μπορεί να είναι η ιδανική ευκαιρία για να ανοίξετε αυτό το Napa Cabernet Sauvignon με το γεμάτο σώμα, που έχετε φυλαγμένο.


Τα λεπτεπίλεπτα με τα λεπτεπίλεπτα και τα ισχυρά με τα ισχυρά

Η δεύτερη συμβουλή είναι εξίσου απλή. Ένα λεπτεπίλεπτο κρασί, όπως μια κόκκινη Βουργουνδία θα καταλήξει να έχει γεύση σαν νερό αν σερβίρετε με ένα πιάτο που έχει πλούσια γεύση, όπως για παράδειγμα το ινδικό κάρυ. Τα πιάτα με τολμηρές, πικάντικες, γεύσεις είναι κομμένα και ραμμένα για τολμηρά, πικάντικα κρασιά, με πλούσιο σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα διάφορα shiraz είναι καταπληκτικά με πολλές “ζεστές και πικάντικες” κουζίνες.


Να επιλέξετε όμοια γεύση ή αντίθετη;

Αποφασίστε εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια δεδομένη γεύση ή να δημιουργήσετε μια αντίθεση. Το Chardonnay με αστακό με σάλτσα κρέμας θα ήταν ένα παράδειγμα κατοπτρισμού. Τόσο ο αστακός όσο και το Chardonnay είναι πλούσια και κρεμώδη. Αλλά νόστιμοι συνδυασμοί συμβαίνουν επίσης όταν πηγαίνετε ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση και δημιουργήσετε αντιπαράθεση. Αυτός ο αστακός με σάλτσα κρέμας θα ήταν επίσης συναρπαστικός με Champagne, η οποία είναι κομψή, τραγανή και με έντονη παρουσία εξαιτίας των φυσαλίδων.




Επιλέξτε ένα ευέλικτο κρασί

Σκεφτείτε την ευελιξία του κρασιού. Αν και το Chardonnay είναι πολύ ​​δημοφιλές σε πολλά μέρη του κόσμου, είναι ένα από τα λιγότερο ευέλικτα λευκά κρασιά με φαγητό. Τα Chardonnay έχουν συχνά τόσο έντονη γεύση βαρελιού και τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ που καταλήγουν να είναι σκληρά και ανιαρά όταν συνοδεύονται από φαγητό.

Για μέγιστη ευελιξία, προτιμήστε ένα Sauvignon Blanc ή ένα ξηρό Riesling, τα οποία και τα δύο καθαρίζουν με την οξύτητά τους τον ουρανίσκο. Τα κρασιά με υψηλή οξύτητα σας κάνουν να θέλετε να πιείτε μια γουλιά κρασί και μετά να τσιμπήσετε λίγο φαγητό και μετά πάλι να καθαρίσετε τη γεύση σας με λίγο κρασί. Ο τέλειος συνδυασμός.

Τα πιο ευέλικτα κόκκινα κρασιά είτε έχουν καλή οξύτητα, όπως το Chianti, η κόκκινη Βουργουνδία και το Pinot Noir από τη Καλιφόρνια και το Όρεγκον, είτε έχουν φορτία φρούτων και όχι πολλή τανίνη. Για τον τελευταίο λόγο, το zinfandel, πολλά απλά ιταλικά ερυθρά καθώς και τα κρασιά του νότιου Ροδανού, όπως το Châteauneuf-du-Pape, ταιριάζουν φυσικά με ένα ευρύ φάσμα πιάτων, από απλά comfort food όπως ψητό κοτόπουλο έως πιο περίπλοκα πιάτα όπως τα ζυμαρικά Bolognese

Συνδυασμός κρασιού με 14 από τα πιο δημοφιλή πιάτα θαλασσινών

Φρουτώδεις οίνοι για φρουτώδη πιάτα

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα πιάτα με φρούτα ή συστατικά φρούτων – χοιρινό με σοταρισμένα μήλα, ψητό κοτόπουλο με βερίκοκο, πάπια με σύκα κ.ο.κ. συχνά ταιριάζουν όμορφα με οίνους πολύ φρουτώδεις που έχουν υπερ-φρουτώδη αρώματα. Το Gewürztraminer, το muscat, το viognier και το riesling βρίσκονται σε αυτό το στρατόπεδο.

Αλάτι vs οξύτητας

Το αλάτι στα τρόφιμα κάνει μεγάλη αντίθεση με την οξύτητα του κρασιού. Σκεφτείτε τον καπνιστό σολομό και την σαμπάνια, το τυρί Parmigiano-Reggiano και το Chianti. Τα ασιατικά πιάτα που περιέχουν σάλτσα σόγιας συχνά ζευγαρώνουν καλά με κρασιά με υψηλή οξύτητα, όπως το riesling.

Αλάτι vs γλυκύτητας

Το αλάτι είναι επίσης μια εκπληκτικά νόστιμη αντίθεση με τη γλυκύτητα. Δοκιμάστε το ασιατικό πιάτο που έχει αλμυρή σάλτσα σόγιας με ένα Riesling που είναι ελαφρώς γλυκό. Τόσο το φαγητό σας όσο και το κρασί σας θα αποκτήσει μια εντελώς νέα διάσταση. Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από αυτό το μεγάλο παλιό ευρωπαϊκό έθιμο να σερβίρεται τυρί Stilton (κάτι αλμυρό) με Port ή Sauternes.

Το διαβάσαμε: ibit.ly/DGGz





10 Rules For Food-Wine Combination





Wine writer Karen MacNeil has summarized her tips for combining food and wine into 10 easy principles that will help any beginner in the maze of wine. The translated excerpt is from the book "The Wine Bible".

The great with the great and the humble with the humble

This may seem like the most basic of ideas, but to me, the first important principle is so simple. A hot turkey sandwich does not need an expensive Merlot to accompany it. On the other hand, a rich roast can be the perfect opportunity to open this Napa Cabernet Sauvignon with the full body you have stored.

The subtle with the subtle and the strong with the strong

The second tip is just as simple. A fine wine, such as a red burgundy, will taste like water if served with a richly flavored dish, such as Indian curry. Dishes with bold, spicy, flavors are cut and sewn for bold, spicy wines, with a rich body. This is why different shiraz are amazing with lots of "hot and spicy" cuisines.

Choose the same taste or opposite?

Decide if you want to create a given flavor or create a contrast. Chardonnay with lobster with cream sauce would be an example of a mirror. Both lobster and Chardonnay are rich and creamy. But delicious combinations also happen when you go in the exact opposite direction and create controversy. This lobster with cream sauce would also be exciting with Champagne, which is elegant, crunchy and with a strong presence due to the bubbles.

Choose a versatile wine

Consider the flexibility of wine. Although Chardonnay is very popular in many parts of the world, it is one of the least versatile white wines with food. Chardonnay often have such a strong barrel flavor and so high alcohol content that they end up being hard and dull when accompanied by food.

For maximum flexibility, opt for a Sauvignon Blanc or a dry Riesling, both of which cleanse the palate with their acidity. Wines with high acidity make you want to drink a sip of wine and then have a snack and then refine your taste with a little wine. The perfect combination.

The more versatile red wines either have good acidity, such as Chianti, Burgundy red and Pinot Noir from California and Oregon, or have loads of fruit and not much tannin. For the latter reason, zinfandel, many simple Italian reds as well as southern Rhone wines such as Châteauneuf-du-Pape, naturally go with a wide range of dishes, from simple comfort foods such as grilled chicken to more complex dishes such as pasta. Bolognese

Combination of wine with 14 of the most popular seafood dishes

Fruit wines for fruit dishes

It is not surprising that the dishes with fruit or fruit ingredients - pork with sauteed apples, grilled chicken with apricot, duck with figs and so on. they often go well with very fruity wines that have super-fruity aromas. Gewürztraminer, muscat, viognier and riesling are in this camp.

Salt vs acidity

Salt in food contrasts sharply with the acidity of wine. Consider smoked salmon and champagne, Parmigiano-Reggiano cheese and Chianti. Asian dishes containing soy sauce often pair well with wines with high acidity, such as riesling.

Salt vs sweetness

Salt is also a surprisingly tasty contrast to sweetness. Try the Asian dish that has salty soy sauce with a slightly sweet Riesling. Both your food and your wine will take on a whole new dimension. This is the philosophy behind this great old European custom of serving Stilton cheese (something salty) with Port or Sauternes.
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου