Η λίστα με τους εχθρούς των μπλέντερ περιέχει και μερικές εκπλήξεις
Μήπως τα μπλέντερ σας χαλάνε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο; Αν έχετε βρεθεί στη θέση κάθε ένα-δύο χρόνια να πρέπει να πάρετε καινούργιο, ενώ το χρησιμοποιείται για πολύ απλές παρασκευές, ίσως φταίνε τα υλικά και τα τρόφιμα που μπλεντάρετε με αυτό.
Η πεποίθηση ότι όλα μπορούν να μπουν στο μπλέντερ δεν είναι ακριβώς σωστή. Διαλέξαμε 6 από αυτά, ώστε να βοηθήσετε το μπλέντερ σας να μακροημερεύσει.
Ζεστό φαγητό και ζεστά υγρά/ζωμοί
Σίγουρα θα έχετε διαβάσει συνταγές που προτείνουν να βάλουμε μια σούπα στο μπλέντερ ώστε να γίνει πιο λεία και βελούδινη. Ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα. Το ζεστό περιεχόμενο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αυτό που θέλουμε να μπλεντάρουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.
Κόκκοι καφέ
Αν θέλετε να τρίψετε στο μπλέντερ τους κόκκους του καφέ, θα το πετύχετε, αλλά με κάποιο κόστος. Αν είναι κάτι που θα κάνετε συχνά, θα στομώσει τις λεπίδες της συσκευής. Παράλληλα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι όσο ομοιόμορφο πρέπει λόγω του σχήματος της συσκευής, με μικρότερα και μεγαλύτερα κομμάτια από τους τριμμένους κόκκους.
Πάγος
Όπως και με τον καφέ, το τρίψιμο του πάγου μπορεί να χαλάσει με τον καιρό τις λεπίδες του μπλέντερ, ενώ ο τριμμένος πάγος θα αποτελείται από μεγαλύτερα και μικρότερα κομματάκια. Αν όμως φτιάχνουμε σμούθι, επειδή προσθέτουμε και άλλα υλικά, δεν θα έχουμε τα ίδια προβλήματα, αφού αυτά με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στο σπάσιμο του πάγου.
Αποξηραμένα φρούτα
Τα κατεψυγμένα και τα φρέσκα φρούτα έχουν μια πολύ καλή σχέση με τα μπλέντερ. Όχι όμως και τα αποξηραμένα. Η κολλώδης σύστασή τους είναι ένα “καταστροφικό” συστατικό για τη συσκευή μας.
Πατάτες
Δεν περιμένατε τις πατάτες σε αυτή τη λίστα, σωστά; Κι όμως, οι πατάτες δεν πρέπει να μπαίνουν στο μπλέντερ, για το καλύτερο αποτέλεσμα κάθε συνταγής. Για παράδειγμα, ο πουρές που έχει μπλενταριστεί, αποκτά μια δυσάρεστη υφή που θυμίζει τσίχλα, λόγω του αμύλου και των υγρών της πατάτας.
Αμύγδαλα και άλλοι ξηροί καρποί
Οι ολόκληροι, σκληροί ξηροί καρποί μπορούν και αυτοί να καταστρέψουν το μπλέντερ. Αν θέλουμε να φτιάξουμε γάλα από ξηρούς καρπούς, θα πρέπει πρώτα να τους μουλιάσουμε και μετά να τους μπλεντάρουμε. Αν θέλετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και κάσιους, για σαλάτες και άλλες παρασκευές, καλύτερα να τους ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι
Το διαβάσαμε:
https://bitl.to/3Piz
Foods that should not be put in the blender
The list of blender enemies also contains some surprises
Is your blender breaking down faster than expected? If you have found yourself in the position of having to buy a new one every year or two, while it is used for very simple preparations, perhaps the ingredients and foods you blend with it are to blame.
The belief that everything can be put in the blender is not exactly correct. We have chosen 6 of them, so that you can help your blender last longer.
Hot food and hot liquids/broths
You have surely read recipes that suggest putting a soup in the blender to make it smoother and velvety. It may not be the best idea. Hot contents can damage the device. We should wait until what we want to blend comes to room temperature. Then, we will not have any problems.
Coffee beans
If you want to grind coffee beans in a blender, you will succeed, but at a cost. If it is something you will do often, it will dull the blades of the device. At the same time, the result will not be as uniform as it should be due to the shape of the device, with smaller and larger pieces of the ground beans.
Ice
As with coffee, grinding ice can damage the blades of the blender over time, while the crushed ice will consist of larger and smaller pieces. However, if we make a smoothie, because we add other ingredients, we will not have the same problems, since these in turn will help break the ice.
Dried fruits
Frozen and fresh fruits have a very good relationship with blenders. But not dried ones. Their sticky texture is a “destructive” ingredient for our device.
Potatoes
You didn't expect potatoes on this list, did you? Yet, potatoes shouldn't be in the blender for the best results in any recipe. For example, mashed potatoes that have been blended will have an unpleasant, gummy texture due to the starch and juices in the potato.
Almonds and other nuts
Whole, hard nuts can also ruin your blender. If you want to make nut milk, you'll need to soak them first and then blend them. If you want chopped nuts, like almonds and cashews, for salads and other preparations, it's best to chop them with a knife.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου