Συμβουλές και Φροντίδα για: Μαχαίρια, Αντικολλητική επίστρωση, Ανοξείδωτο ατσάλι, πλαστικές λαβές, γυάλινο καπάκι, χρήση κεραμικών εστιών

Συμβουλές και Φροντίδα για:   

Μαχαίρια, Αντικολλητική επίστρωση, Ανοξείδωτο ατσάλι, πλαστικές λαβές, γυάλινο καπάκι, χρήση κεραμικών εστιών   

 



ΜΑΧΑΙΡΙΑ

Πλύσιμο στο χέρι για μεγάλη διάρκεια ζωής:
Η VENUS συνιστά να πλένετε στο χέρι τα υψηλής ποιότητας μαχαίρια της. Το πλύσιμο με νερό βρύσης και λίγο υγρό καθαρισμού και το προσεκτικό στέγνωμα (από την πλάτη της λάμας προς την κόψη) αρκεί για την προστασία από διάβρωση.
 

Ασφαλής και απλή εργασία με τα κοφτερά μαχαίρια:
Με την πάροδο του χρόνου, κάθε μαχαίρι χάνει την αιχμηρότητά του. Η λεπίδα πρέπει να ακονίζεται τακτικά, γιατί ένα κοφτερό μαχαίρι είναι πιο ασφαλές από ένα στομωμένο. Τα τρόφιμα κόβονται πιο εύκολα, χωρίς το χέρι να κουράζεται.
 

Συστήματα ακονίσματος:
Για το ακόνισμα των μαχαιριών σας, η VENUS συνιστά το ατσάλινο ακονιστήρι. Φροντίστε να το κρατάτε σε απόσταση ίση με το μήκος του χεριού μακριά από το σώμα σας. Για το ακόνισμα, περνάτε αρκετές φορές τη λάμα και από τις δύο πλευρές σε όλο το μήκος της, από τη λαβή μέχρι τη μύτη, πάνω από το ακονιστήρι. Σε αυτή τη διαδικασία, το μαχαίρι πρέπει να είναι κάθετο και σε γωνία 20° με το ατσάλινο ακονιστήρι.


ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ME ΑΝΤIKOΛΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

Πριν την πρώτη χρήση:
Καθαρίστε καλά το σκεύος και κατόπιν καθαρίστε το βράζοντας νερό στο εσωτερικό του. Στεγνώστε το, αλείψτε το ομοιόμορφα με λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί για λίγο στην εστία.
 

Προστασία της επίστρωσης:
Μην κόβετε με μαχαίρι το φαγητό μέσα στο σκεύος και μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά ή αιχμηρά αντικείμενα για το ανακάτεμα του φαγητού. Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε μόνο αξεσουάρ κουζίνας από πλαστικό ή ξύλο.
 

Προσοχή στην υπερθέρμανση:
Ποτέ μην θερμαίνετε το σκεύος άδειο ή με λάδι σε υψηλή θερμοκρασία πάνω από 5 λεπτά. Η υπερθέρμανση βλάπτει την επίστρωση και μειώνει την αντικολλητική δράση της. Αν το σκεύος έχει ζεσταθεί υπερβολικά, απενεργοποιήστε την εστία και αφήστε το σκεύος πάνω της για να κρυώσει.



ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ

Πριν την πρώτη χρήση:
Kαθαρίστε καλά το σκεύος και κατόπιν καθαρίστε το βράζοντας νερό στο εσωτερικό του.
 

Προσοχή στην υπερθέρμανση:
Ποτέ μην θερμαίνετε το σκεύος άδειο ή με λάδι σε υψηλή θερμοκρασία πάνω από 2 λεπτά. Η υπερβολική θερμοκρασία μπορεί να επιφέρει ένα χρυσαφί αποχρωματισμό στη βάση του σκεύους. Ωστόσο, αυτός ο αποχρωματισμός δεν επιδρά στη λειτουργία. Η ιδιαίτερα υπερβολική θερμοκρασία μπορεί να βλάψει τη βάση του σκεύους. Σε αυτή την περίπτωση, μην αφαιρείτε ποτέ το σκεύος από την εστία για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος. Απενεργοποιήστε την εστία και αφήστε το σκεύος να κρυώσει.
 

Μαγείρεμα με αλάτι:
Μην προσθέτετε αλάτι σε κρύο νερό. Αφήστε το νερό να βράσει και κατόπιν προσθέστε και ανακατέψτε το αλάτι. Η προσθήκη του αλατιού σε κρύο νερό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού στη βάση του σκεύους, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες διάβρωσης στη βάση. Αν και αυτές οι κηλίδες στο ανοξείδωτο ατσάλι δεν επιδρούν στη λειτουργία του σκεύους, αφαιρούνται δύσκολα ή και καθόλου.




ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
 
Χρήση κεραμικών εστιών:
Όταν μια ελεύθερη βάση αλουμινίου κινείται συχνά πάνω στην επιφάνεια μιας κεραμικής εστίας, μπορεί να προκύψουν ίχνη από την τριβή του αλουμινίου. Αυτά τα ίχνη αλουμινίου αφαιρούνται εύκολα με τα προϊόντα φροντίδας κεραμικών επιφανειών.
 
Λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι:
Τα σκεύη με λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για εστίες αερίου και για φούρνο
Πλαστικές λαβές:

Τα σκεύη με πλαστικές λαβές δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο.
 
Γυάλινο καπάκι:
Μην ρίχνετε ποτέ κρύο νερό σε ένα ζεστό γυάλινο καπάκι για να κρυώσει.
 
Ασφάλεια:
Για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος από την υπερχείλιση ή το πιτσίλισμα λαδιού, χρησιμοποιείτε πάντα ένα ψηλό σκεύος για τηγάνισμα και μην το γεμίζετε ποτέ πάνω από τη μέση με λάδι. Μην χρησιμοποιείτε καπάκι και μην αυξάνετε πολύ τη θερμοκρασία (μέγιστη θερμοκρασία λαδιού 200°C).

Το διαβάσαμε: ibit.ly/m_4m





Tips and Care for: Knives, Non-stick coating, Stainless steel, plastic handles, glass lid, use of ceramic hobs




STAB

Hand wash for long life:
VENUS recommends hand washing their high quality knives. Washing with tap water and a little cleaning fluid and careful drying (from the back of the blade to the edge) is sufficient to protect against corrosion.
Safe and simple work with sharp knives:

Over time, every knife loses its sharpness. The blade should be sharpened regularly, because a sharp knife is safer than a dull one. Food is cut more easily, without tiring the hand.
Sharpening systems:

For sharpening your knives, VENUS recommends the steel sharpener. Be sure to hold it at arm's length away from your body. To sharpen, pass the blade several times on both sides along its entire length, from the handle to the tip, over the sharpener. In this process, the knife must be vertical and at a 20° angle to the steel sharpener.

CARE AND USE WITH NON-STICK COATING

Before first use:
Clean the utensil thoroughly and then clean it by boiling water inside it. Pat it dry, coat it evenly with oil and let it warm up for a while on the stove.
Coating protection:

Do not cut the food inside the container with a knife and do not use metal or sharp objects to stir the food. Please only use kitchen accessories made of plastic or wood.
Beware of overheating:

Never heat the pan empty or with oil on high for more than 5 minutes. Overheating damages the coating and reduces its non-stick effect. If the cookware has become too hot, turn off the hob and leave the cookware on it to cool.

STAINLESS STEEL PRODUCTS

Before first use:
Clean the utensil well and then clean it by boiling water inside it.
Beware of overheating:

Never heat the pan empty or with oil on high for more than 2 minutes. Excessive temperature can cause a golden discoloration on the base of the pan. However, this discoloration does not affect operation. Especially excessive temperature can damage the base of the pan. In this case, never remove the cookware from the hob to avoid the risk of burns. Turn off the stove and let the pan cool.
Cooking with salt:

Do not add salt to cold water. Bring the water to a boil and then add and stir in the salt. Adding salt to cold water can result in high salt concentrations on the base of the pan, which can cause corrosion spots on the base. Although these stains on stainless steel do not affect the function of the cookware, they are difficult to remove, if at all.

GENERAL ADVICE
Use of ceramic hobs:
When a freestanding aluminum base is frequently moved over the surface of a ceramic cooktop, scuff marks can occur on the aluminum. These traces of aluminum are easily removed with ceramic surface care products.
Stainless steel handles:

Utensils with stainless steel handles are particularly suitable for gas hobs and ovens
Plastic handles:

Utensils with plastic handles are not suitable for use in the oven.
Glass lid:

Never pour cold water into a hot glass lid to cool it down.
Security:

To avoid the risk of burns from overflowing or splashing oil, always use a tall frying pan and never fill it above the waist with oil. Do not use a lid and do not increase the temperature too much (maximum oil temperature 200°C).
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου