Γιατί αυτή η συσκευή είναι ιδανική για τους λάτρεις του καφέ, αλλά και απλές συμβουλές για φτιάξουμε τον καλύτερο εσπρέσο στο σπίτι μας.
H συγκεκριμένη καφετιέρα για καφέ εσπρέσο ανακαλύφθηκε το 1933, από έναν Ιταλό μηχανικό, τον Αλφόνσο Μπιαλέττι, και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα με τον ίδιο τρόπο. Μοιάζει με μεταλλική κανάτα και έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το νερό σε ατμό με μεγάλη πίεση, ο οποίος περνά μέσα από τον αλεσμένο καφέ.
Συχνά, αναφερόμαστε σε αυτόν τον καφέ ως εσπρέσο, αν και δεν είναι ακριβώς ίδιος.
Η πίεση της moka pot είναι λιγότερη από αυτή που απαιτεί ο πραγματικός εσπρέσο, οπότε, έχουμε και ένα καφέ με μικρότερη περιεκτικότητα. Όμως, για σπιτικός, είναι ο πιο κοντινός σε ένταση και γεύση.
Τα βήματα
Ξεβιδώνουμε την καφετιέρα (αποτελείται από δύο μέρη) και γεμίζουμε το κάτω μέρος της με κρύο ή και βραστό νερό.
Γεμίζουμε μέχρι πάνω, αλλά δεν καλύπτουμε τη βαλβίδα πίεσης.
Γεμίζουμε το διάτρητο καλαθάκι με αλεσμένο καφέ. Δεν χρειάζεται να τον πατήσουμε από πάνω για να φύγει ο αέρας, μόνο να ισιώσουμε την επιφάνειά του.
Βιδώνουμε.
Βάζουμε την καφετιέρα πάνω στην εστία και αφήνουμε να ζεσταθεί το νερό.
Μπορούμε να κοιτάμε αν έχει αρχίσει να γίνεται ο καφές, ανοίγοντας το καπάκι, αλλά με προσοχή γιατί μπορεί να καίει.
Μόλις δούμε ότι ο καφές είναι έτοιμος και δεν παράγεται άλλος, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
Από: Ιωάννα Ζέρβα | 21.01.2022 | Συμβουλές
Το διαβάσαμε:
ibit.ly/8z4M
Because this device is ideal for coffee lovers, but also simple tips to make the best espresso in our home.
This espresso machine was discovered in 1933 by an Italian engineer, Alfonso Bialetti, and is still used today. It looks like a sack that encloses with a drawstring.
We often refer to this coffee as espresso, although it is not exactly the same. The pressure of the moka pot is less than that required by the real espresso, so we have a coffee with a lower content. But, for home, it is the closest in intensity and taste.
The footsteps
Unscrew the coffee maker (consists of two parts) and fill the bottom with cold or boiling water.
Fill to the top, but do not cover the pressure valve.
Fill the perforated basket with ground coffee. We do not need to press it from above to let the air go, just to flatten its surface.
We screw.
Put the coffee maker on the stove and let the water heat up.
We can see if the coffee has started to make by opening the lid, but be careful because it may burn.
As soon as we see that the coffee is ready and no more is produced, immediately remove from the heat.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου