Χύτρα: Όλα όσα κάνει καλύτερα


 

Τι ακριβώς κάνει μία χύτρα ταχύτητας; 

Με λίγα λόγια, μας επιτρέπει να μαγειρεύουμε σε υψηλότερες θερμοκρασίες, επιταχύνοντας το μαγείρεμα. Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι ιδανικός για κάποια συγκεκριμένα φαγητά και εργασίες στην κουζίνα. Για να δούμε λοιπόν αν τόσο καιρό χρησιμοποιούμε τη χύτρα με τον πιο αποδοτικό τρόπο.



Οι καλύτεροι, δεμένοι και γευστικοί ζωμοί
Οι χύτρες είναι mvp στην παρασκευή των ζωμών. Στην κατσαρόλα, έναν ζωμός κότας για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί τουλάχιστον 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζει. Με τη χρήση χύτρας, μπορούμε να έχουμε έναν πλούσιο ζωμό με ακόμη πιο συμπυκνωμένη γεύση σε λιγότερο από μία ώρα.

Οι λόγοι είναί δύο. Αρχικά, οι πιο υψηλές θερμοκρασίες βγάζουν περισσότερη γεύση από το κρέας και τα λαχανικά σε λιγότερο απαιτούμενο χρόνο. Ακόμη, το κολλαγόνο στο νερό μετατρέπεται σε ζελατίνη πολύ πιο γρήγορα. Η ζελατίνη είναι ζωτικής σημασίας για ζωμούς με πλούσια γεύση, και πηχτή, βελούδινη υφή.




Τα πιο σκληρά κομμάτια του κρέατος γίνονται τρυφερά
Για παράδειγμα, μια χοιρινή ωμοπλάτη, μπορεί να γίνει τρυφερή μέσα σε 45 λεπτά στη χύτρα, ενώ αν τη σιγοβράζαμε, θα θέλαμε ώρες. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σκληρές κοπές μοσχαριού, χοιρινού, ακόμη και για κυνήγι.

Το καραμέλωμα
Η υψηλή θερμοκρασία και η έλλειψη εξάτμισης των υγρών που μπορούμε να πετύχουμε με τη χύτρα, δημιουργούν πολύ ευνοϊκές συνθήκες για το καραμέλωμα. Η θερμότητα προκαλεί κάποιες χημικές αντιδράσεις μεταξύ της πρωτεΐνης και των σακχάρων, με αποτέλεσμα, πιο βαθιά γεύση και αρώματα και πιο έντονο σκούρο χρώμα στο φαγητό. Και η χύτρα, το καταφέρνει αυτό χωρίς να αφυδατώσει ή να ξεροψήσει τα υλικά, και το πετυχαίνει και πιο ομοιόμορφα.

Οι κονσέρβες
Μία από τις αρχικές χρήσεις της χύτρας, το σφράγισμα και η κονσερβοποίηση στο σπίτι. H υψηλή θερμοκρασία και η πίεση αναγκάζουν το οξυγόνο να βγει από το δοχείο, ενώ σκοτώνονται και μικρόβια που θα χαλούσαν το φαγητό.



Το διαβάσαμε: https://bitl.to/3Olg





Translation




Pressure Cookers: Everything They Do Better

What exactly does a pressure cooker do? In short, it allows us to cook at higher temperatures, speeding up the cooking process. This cooking method is ideal for certain foods and tasks in the kitchen. So let's see if we've been using the pressure cooker in the most efficient way for so long.

The best, thickest and tastiest broths
Pressure cookers are the MVP for making broths. In a pot, a chicken broth, for example, can take at least 2 hours on low heat to simmer. By using a pressure cooker, we can have a rich broth with even more concentrated flavor in less than an hour.

The reasons are twofold. First, the higher temperatures bring out more flavor from the meat and vegetables in less time. Furthermore, the collagen in the water turns into gelatin much faster. Gelatin is vital for richly flavored broths with a thick, velvety texture.

The toughest cuts of meat become tender
For example, a pork shoulder can be tenderized in 45 minutes in the slow cooker, whereas if we were to simmer it, we would need hours. The same goes for other tough cuts of beef, pork, and even game.

Caramelization
The high temperature and lack of evaporation of liquids that we can achieve with the slow cooker create very favorable conditions for caramelization. The heat causes some chemical reactions between the protein and the sugars, resulting in deeper flavors and aromas and a more intense dark color in the food. And the slow cooker accomplishes this without dehydrating or overcooking the ingredients, and it does it more evenly.

Canning
One of the original uses of the pressure cooker was for sealing and canning at home. The high temperature and pressure force oxygen out of the container, while also killing germs that would spoil the food.
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου