Τα παγκοσμια ηλεκτρονικα αποβλητα αυξηθηκαν κατα 8% απο το 2014Σύμφωνα με νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, 44,7 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων δημιουργήθηκαν το 2016, 8% πάνω... από τους 41,4 εκατομμύρια τόνους που παράχθηκαν το 2014.

Αυτά τα απόβλητα περιλαμβάνουν τηλεοράσεις, τηλέφωνα, ηλιακούς συλλέκτες, ψυγεία και πολλές άλλες συσκευές. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί κατά 17% έως το 2021, οπότε θα ανέλθει σε περίπου 52,2 εκατομμύρια τόνους.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 4% των ηλεκτρονικών αποβλήτων απορρίφθηκαν σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ το 76% πιθανότατα αποτεφρώθηκε, ανακυκλώθηκε από τρίτους οργανισμούς ή αποθηκεύτηκε σε σπίτια και μόνο το 20% καταγράφηκε.

Σε δελτίο τύπου, το Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Εθνών συνέκρινε το βάρος των ηλεκτρονικών αποβλήτων του 2016 με «εννέα μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας, 4.500 πύργους του Άιφελ ή 1,23 εκατομμύρια πλήρως φορτωμένα φορτηγά 18 τροχών και φορτίου 40 τόνων, αρκετά για να σχηματίσουν μια γραμμή από τη Νέα Υόρκη ως την Μπανγκόκ και πίσω».

Κατά κεφαλήν, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και τα άλλα κράτη της Ωκεανίας συμβάλλουν περισσότερο στα ηλεκτρονικά απόβλητα στον κόσμο, στα 17,3 κιλά ανά κάτοικο. Η Ευρώπη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρονικών αποβλήτων με κατά μέσο όρο 16,6 κιλά ανά κάτοικο, και ακολουθεί η Αμερική με 11,6 κιλά ανά κάτοικο.

Η έκθεση εκτιμά ότι η αξία των πρώτων υλών σε όλα τα ηλεκτρονικά απόβλητα το 2016 ήταν περίπου 55 δισεκατομμύρια ευρώ, περισσότερο από το ΑΕΠ των περισσότερων χωρών.Το διαβάσαμε:https://goo.gl/itcBFw


Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου