Σύμφωνα με νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, 44,7 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων δημιουργήθηκαν το 2016, 8% πάνω... από τους 41,4 εκατομμύρια τόνους που παράχθηκαν το 2014.
Αυτά τα απόβλητα περιλαμβάνουν τηλεοράσεις, τηλέφωνα, ηλιακούς συλλέκτες, ψυγεία και πολλές άλλες συσκευές. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί κατά 17% έως το 2021, οπότε θα ανέλθει σε περίπου 52,2 εκατομμύρια τόνους.
Σύμφωνα με την έκθεση, το 4% των ηλεκτρονικών αποβλήτων απορρίφθηκαν σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ το 76% πιθανότατα αποτεφρώθηκε, ανακυκλώθηκε από τρίτους οργανισμούς ή αποθηκεύτηκε σε σπίτια και μόνο το 20% καταγράφηκε.
Σε δελτίο τύπου, το Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Εθνών συνέκρινε το βάρος των ηλεκτρονικών αποβλήτων του 2016 με «εννέα μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας, 4.500 πύργους του Άιφελ ή 1,23 εκατομμύρια πλήρως φορτωμένα φορτηγά 18 τροχών και φορτίου 40 τόνων, αρκετά για να σχηματίσουν μια γραμμή από τη Νέα Υόρκη ως την Μπανγκόκ και πίσω».
Κατά κεφαλήν, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και τα άλλα κράτη της Ωκεανίας συμβάλλουν περισσότερο στα ηλεκτρονικά απόβλητα στον κόσμο, στα 17,3 κιλά ανά κάτοικο. Η Ευρώπη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρονικών αποβλήτων με κατά μέσο όρο 16,6 κιλά ανά κάτοικο, και ακολουθεί η Αμερική με 11,6 κιλά ανά κάτοικο.
Η έκθεση εκτιμά ότι η αξία των πρώτων υλών σε όλα τα ηλεκτρονικά απόβλητα το 2016 ήταν περίπου 55 δισεκατομμύρια ευρώ, περισσότερο από το ΑΕΠ των περισσότερων χωρών.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/itcBFw
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου