Air fryer και slow cooker - Τους αξίζει μια θέση στην κουζίνα;

Δύο σύγχρονες μικροσυσκευές για την κουζίνα, που λένε ότι μας λύνουν τα χέρια, συνδυάζοντας τη γεύση όχι μόνο με την ευκολία, αλλά και με το πιο υγιεινό μαγείρεμα.





Air fryer (φριτέζα αέρος) - Τηγανίζοντας με… αέρα

Το υγιεινό junk food, εκτός από οξύμωρο σχήμα, αποτελεί και διατροφική για το 2022. Τα τηγανητά πρωτοστατούν μεταξύ των «βρώμικων» φαγητών, και δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε κάποιο λαχταριστό και γευστικό junk food που ούτε ένα από τα κύρια συστατικά του να μην έχει κάνει έστω ένα πέρασμα από το τηγάνι. Υπάρχει άραγε τρόπος να παραλείψουμε το τηγάνισμα, όταν φτιάχνουμε μια πιο υγιεινή εκδοχή ενός αγαπημένου junk food στο σπίτι; Ναι, αν έχουμε μια φριτέζα αέρος (air fryer).

Συναντάμε όλο και περισσότερες αναφορές για τη συγκεκριμένη συσκευή στα social media, σε blogs και site μαγειρικής, αλλά και στις βιτρίνες και στους καταλόγους καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών, όπου τη βλέπουμε να περιμένει γυαλιστερή γυαλιστερή τον επόμενο υποψήφιο αγοραστή. Πρόκειται, λοιπόν, για μόδα-άρα και για άσκοπη σπατάλη-ή για ένα νέο απαραίτητο εργαλείο για κάθε κουζίνα; Όπως φαίνεται, το δεύτερο.

 

Πώς τα «καταφέρνει» και τι να μαγειρέψουμε με αυτή

Στην ουσία, μας επιτρέπει να τηγανίσουμε, χρησιμοποιώντας πολύ μικρή ποσότητα λαδιού. Και αυτό το πετυχαίνει με τη χρήση καυτού αέρα. Είναι γρήγορη, πρακτική, ενώ στα ατού της συγκαταλέγεται και το ομοιόμορφο μαγείρεμα. Μπορούμε να ετοιμάσουμε «τηγανητές» πατάτες, κοτόπουλο, κρέας, πιτάκια και ό,τι άλλο, υπό άλλες συνθήκες, θα τηγανίζαμε σε ένα κανονικό τηγάνι. Σε τραγανά φαγητά χωρίς ενοχές, δύσκολα λες «όχι».

Μία φριτέζα αέρος μπορεί να στοιχίζει από 50 μέχρι 300 ευρώ. Έχοντας και στο μυαλό μας τη φράση «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις», αν δεν είμαστε πολύ σίγουροι για το αν θα μας βoλέψει όντως, μπορούμε να ξεκινήσουμε με μια πιο οικονομική της εκδοχή, και αν τελικά μας αρέσει αυτός ο τρόπος μαγειρέματος, κάποια στιγμή, να της κάνουμε ένα update.

Slow cooker

To slow cooker (ηλεκτρική γάστρα) είναι μαγειρικό σκεύος, το οποίο λειτουργεί με ρεύμα και ετοιμάζει φαγητό σε χαμηλές θερμοκρασίες για πολλή ώρα. Είναι σαν λέμε το ακριβώς αντίθετο από μια χύτρα ταχύτητας. Ανάλογα με το είδος του φαγητού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 1 εώς και 10 ώρες.

Για τη χρήση του
Το slow cooker είναι ιδανικό σε περιπτώσεις, που δεν έχετε πολύ χρόνο για να αφιερώσετε στη μαγειρική σας, όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό. Για παράδειγμα, αν πρέπει να πάτε στη δουλειά νωρίς το πρωί και δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε φαγητό, μπορείτε απλώς να προσθέσετε τα υλικά που χρειάζονται και να ρυθμίσετε το slow cooker πριν κοιμηθείτε, έτσι θα έχετε έτοιμο το φαγητό σας το πρωί. Επίσης, μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία το πρωί και να το έχετε έτοιμο φαγητό το μεσημέρι. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματά του είναι πως το πολύωρο μαγείρεμα αφήνει φαγητό να απορροφά τα αρώματα των υλικών, προσφέροντας ένα γευστικό αποτέλεσμα. Φυσικά, πολύ σημαντικό είναι πως δεν απαιτείται ανακάτεμα.


Όσον αφορά τη θερμοκρασία μαγειρέματος συνήθως υπάρχουν δυο ή το πολύ τρεις ρυθμίσεις μαγειρέματος. Η χαμηλή (low), η υψηλή (high) και σε κάποιες περιπτώσεις (ανάλογα τον κατασκευαστή) η μεσαία (medium). Μερικές μάρκες έχουν και επιλογή διατήρησης θερμοκρασίας (warm), για όταν έχει τελειώσει το ψήσιμο, αλλά θέλουμε να κρατήσουμε ζεστό το φαγητό για να το σερβίρουμε λίγο αργότερα.

 


 

Για τη μαγειρική
Αν ένα γεύμα σε κοινή ηλεκτρική κουζίνα χρειάζεται 15-30 λεπτά σε μια γενική προσέγγιση μπορούμε να πούμε ότι σε ένα slow cooker θα χρειαστεί περίπου 1-2 ώρες σε δυνατή φωτιά και 4-6 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Αντίστοιχα, αν ένα σε ηλεκτρική κουζίνα χρειάζεται 1-2 ώρες, το ψήνουμε στο slow cooker για 3-4 ώρες σε δυνατή φωτιά και 6-8 ώρες σε χαμηλή φωτιά.


Όσον αφορά τις παρασκευές, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε πιάτα με βάση το κρέας, όπως κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό, αλλά και σολομό. Μπορείτε, ακόμη, να μαγειρέψετε φασόλια, όσπρια, λαχανικά και ακόμη και σούπες, δηλαδή, σχεδόν τα πάντα.

Χρησιμοποιείτε πάντα 1/3 λιγότερο νερό από το συνηθισμένο, όταν φτιάχνετε οποιοδήποτε πιάτο σε slow cooker. Μην βάζετε ρύζι, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και άλλα ευαίσθητα λαχανικά στο slow cooker, καθώς πρόκειται για κατηγορίες που ψήνονται γρήγορα και μπορεί να μαλακώσουν σύντομα και το αποτέλεσμα να μην είναι καλό. Ειδικά, για τα γαλακτοκομικά δώστε ειδική βάση φροντίστε να τα προσθέσετε μόνο τα τελευταία 30-40 λεπτά του ψησίματος.

Μία μέση τιμή για ένα slow cooker κυμαίνεται στα 50 ευρώ.

Το διαβάσαμε: ibit.ly/r4px





Air fryer and slow cooker-Do they deserve a place in the kitchen?




Air fryer and slow cooker-Do they deserve a place in the kitchen?

Two modern gadgets for the kitchen, which say they untie our hands, combining taste not only with convenience, but also with the healthiest cooking.

Air fryer-Frying with... air
Healthy junk food, in addition to being an oxymoron, is also a nutritional one for 2022. Fried foods lead the way among "dirty" foods, and we can hardly imagine any delicious and tasty junk food that not one of its main ingredients has made even a pass through the pan. Is there a way to skip the frying when making a healthier version of a favorite junk food at home? Yes, if we have an air fryer.

We are seeing more and more mentions of this device on social media, blogs and cooking sites, but also in the windows and catalogs of electrical appliance stores, where we see it waiting shiny and shiny for the next prospective buyer. So, is this a fad - and therefore a pointless waste - or a new essential tool for every kitchen? Apparently, the second.

How does it "do it" and what to cook with it
In essence, it allows us to fry, using a very small amount of oil. And it achieves this by using hot air. It is fast, practical, while its advantages include even cooking. We can prepare "fried" potatoes, chicken, meat, patties and everything else, under other circumstances, we would fry in a regular pan. It's hard to say no to guilt-free crunchy foods.

An air fryer can cost from 50 to 300 euros. Keeping in mind the phrase "what you pay for, you get", if we are not too sure whether it will really hurt us, we can start with a more economical version of it, and if we end up liking this way of cooking, some moment, let's give her an update. I.Z.

Slow cooker
The slow cooker is a cooking utensil that works with electricity and prepares food at low temperatures for a long time. It's like saying the exact opposite of a pressure cooker. Depending on the type of food, it can be used from 1 to 10 hours.

For its use
The slow cooker is ideal in cases where you don't have much time to devote to your cooking, as paradoxical as this may sound. For example, if you have to go to work early in the morning and don't have time to cook food, you can simply add the ingredients needed and set the slow cooker before you go to bed, so you will have your food ready in the morning. You can also do the same process in the morning and have it ready for lunch. One of its main advantages is that long-hour cooking allows food to absorb the aromas of the ingredients, offering a tasty result. Of course, it is very important that no mixing is required.
When it comes to cooking temperature there are usually two or at most three cooking settings. Low, high and in some cases (depending on the manufacturer) medium. Some brands also have a keep warm option, for when the cooking is finished, but we want to keep the food warm to serve it a little later.

For cooking
If a meal in a common electric cooker takes 15-30 minutes in a general approach we can say that in a slow cooker it will take about 1-2 hours on high heat and 4-6 hours on low heat. Accordingly, if one needs 1-2 hours in an electric cooker, cook it in the slow cooker for 3-4 hours on high heat and 6-8 hours on low heat.

When it comes to preparations, you can easily make meat-based dishes such as chicken, lamb, pork, and salmon. You can even cook beans, pulses, vegetables and even soups, that is, almost anything.

Always use 1/3 less water than usual when making any dish in a slow cooker. Do not put rice, pasta, dairy products and other delicate vegetables in the slow cooker, as these are categories that cook quickly and may soften soon and the result will not be good. Especially, for the dairy products, give a special base, make sure to add them only in the last 30-40 minutes of baking.

An average price for a slow cooker ranges from 50 euros.
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου