Οσα πρεπει να ξερουμε πριν αγορασουμε ψυγειο


Γιατί κάποια ψυγεία έχουν την κατάψυξη στο πάνω μέρος και τη συντήρηση στο κάτω; Για ποιο λόγο συμφέρει η επένδυση σε μία συσκευή ενεργειακής κλάσης «Α+++» και τι σημαίνει η ένδειξη «SN-T» στην ετικέτα ενός ψυγείου;

Γνωρίζετε ότι δύο ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες με ίδιες εξωτερικές διαστάσεις δεν έχουν απαραίτητα και την ίδια χωρητικότητα; Απαντήσεις σε αυτά, αλλά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα, θα πρέπει να είναι σε θέση να δώσουν οι καταναλωτές που επιθυμούν να προχωρήσουν στην αγορά του καλύτερου «βασιλιά» της κουζίνας!

Με τα περισσότερα μοντέλα που κυκλοφορούν στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών να διαθέτουν διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές, εργονομικές διαστάσεις, «έξυπνες» λειτουργίες και ενεργειακές απαιτήσεις, η επιλογή του ιδανικού ελεύθερου ψυγειοκαταψύκτη σήμερα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το ψυγείο είναι η οικιακή συσκευή με τη μεγαλύτερη «διάρκεια ζωής», οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ καλά «διαβασμένοι» για να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση, η οποία και θα ικανοποιεί, τόσο τις ανάγκες και τα «θέλω» τους, όσο και το γούστο και την προσωπικότητά τους.

Διαστάσεις και χωρητικότητα
Μπορεί το ιδανικό μέγεθος ενός ελεύθερου ψυγειοκαταψύκτη να είναι αυτό των 70 εκατοστών σε πλάτος, ωστόσο, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν πολλά μοντέλα ίδιων εξωτερικών διαστάσεων, αλλά με διαφορετική χωρητικότητα εσωτερικών χώρων, η οποία υπολογίζεται σε λίτρα (lt). Μάλιστα, εκτός από τη συνολική μικτή χωρητικότητα, που αναγράφουν οι περισσότεροι κατασκευαστές στα ψυγεία τους, υπάρχει, η καθαρή χωρητικότητα, δηλαδή τα τρόφιμα που μπορεί κανείς να αποθηκεύσει πραγματικά στη συντήρηση και στην κατάψυξη και αυτή πρέπει να αποτελεί το σημαντικό κριτήριο επιλογής. Στους ελεύθερους ψυγειοκαταψύκτες 70 εκατοστών πλάτους της Bosch, παραδείγματος χάρη, η συνολική μικτή χωρητικότητα είναι 559lt, εκ των οποίων τα 400lt είναι η καθαρή και άπλετη χωρητικότητα της συντήρησης και τα 105lt είναι απόλυτα και εύκολα διαθέσιμα στην κατάψυξη.

Αυτή η αύξηση των διαστάσεων δημιουργεί χώρο για την ενσωμάτωση επιπλέον καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης τροφίμων, όπως είναι το συρτάρι ΒigBox, ύψους 26 εκατοστών, το οποίο επιτρέπει την τέλεια τακτοποίηση πολλών μεγάλων αντικειμένων στον ίδιο χώρο, χάρη στο ειδικό διαχωριστικό που μπαίνει στη μέση του για περισσότερη οργάνωση και τάξη. Παράλληλα, η τεχνολογία VarioZone της Bosch χαρίζει απαράμιλλη ευελιξία στον εσωτερικό χώρο της κατάψυξης, καθώς τα ράφια και τα συρτάρια της μπορούν να αφαιρεθούν με μία κίνηση, προκειμένου να τοποθετηθεί με άνεση κάποιο μεγάλο ψάρι, ολόκληρο, μια γαλοπούλα ή μια μεγάλη τούρτα παγωτό, εύκολα κι απλά.

Κατηγορία ψυγείου
Λόγω των διατροφικών συνηθειών των καταναλωτών στη χώρα μας, η συντήρηση είναι το τμήμα του ψυγείου, που χρησιμοποιείται περισσότερο σε σχέση με εκείνο της κατάψυξης. Αυτή είναι και η αιτία, που η πλειονότητα των Ελλήνων επιλέγει ελεύθερους ψυγειοκαταψύκτες, ή αλλιώς ψυγεία κάτω κατάψυξης, όπου η συντήρηση βρίσκεται στο πάνω μέρος, καθώς είναι πιο εύκολα προσβάσιμη. Σε αυτό το πλαίσιο της άνεσης και της ευελιξίας, οι ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες Bosch πλάτους 70 εκατοστών διαθέτουν τα εργονομικά, συρόμενα και άθραυστα -χάρη στο γυαλί ασφαλείας- ράφια EasyAccess, τα οποία τραβιούνται με ευκολία και ασφάλεια μέχρι έξω, επιτρέποντας την απόλυτη πρόσβαση στα προϊόντα, δίχως κόπο, ενώ παράλληλα ρυθμίζονται και σε ύψος για να καλύψουν κάθε ανάγκη.

Την ίδια στιγμή, αυτή η απόλυτη προσβασιμότητα συνοδεύεται και από άπλετο φως. Ο ρυθμιζόμενος φωτισμός LED στο πάνω μέρος, αλλά και στις πλαϊνές πλευρές των ελεύθερων ψυγειοκαταψυκτών Bosch, με πλάτος 70 εκατοστά, κάνει τα τρόφιμα ευδιάκριτα και την κομψή μεγάλη συσκευή πιο φωτεινή για την εύκολη αναζήτηση των αγαθών ακόμη και τη νύχτα. Επιπλέον, οι λυχνίες LED χρησιμοποιούν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα σε σχέση με τα συμβατικά φώτα ψυγείου και έχουν διάρκεια ζωής ίδια με αυτή της συσκευής.


Ενεργειακή κλάση
Η ενεργειακή απόδοση αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής, αν κάποιος αναλογιστεί ότι είναι μία από τις οικιακές συσκευές, που βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο σε λειτουργία. Σε βάθος μίας δεκαετίας, που είναι και η μικρότερη διάρκεια «ζωής» ενός ψυγείου, ο καταναλωτής που έχει επιλέξει ελεύθερο ψυγειοκαταψύκτη με ενεργειακή κλάση «Α+++» θα εξοικονομήσει πολλά περισσότερα χρήματα σε σχέση με εκείνον που αγόρασε συσκευή κατηγορίας «Α+» ή «Α++». Ενδεικτικά, ο ελεύθερος ψυγειοκαταψύκτης 70 εκατοστών Serie 6 με VitaFresh plus και Full NoFrost της Bosch, που είναι ένα μοντέλο με ενεργειακή κλάση Α+++, έχει ετήσια κατανάλωση 202 κιλοβατώρες, όταν μία αντίστοιχη συσκευή μίας κλάσης κάτω, μπορεί να ξεπερνάει τις 325 κιλοβατόρες. Αυτό σημαίνει ότι οι ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες «Α+++» καταναλώνουν τουλάχιστον 40% λιγότερο ρεύμα από εκείνο των συσκευών ενεργειακής κλάσης Α.


Κλιματική κλάση
Η σωστή λειτουργία ενός ψυγείου, όμως, εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα που χρησιμοποιείται. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε μοντέλο κυκλοφορεί σε τέσσερις παραλλαγές, ανάλογα με την κλιματική ζώνη για την οποία προορίζεται. Η Ελλάδα ανήκει στην υποτροπική ζώνη, με αποτέλεσμα οι ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες που πωλούνται στη χώρα μας, να πρέπει να φέρουν την ένδειξη κλιματικής κλάσης «SN-T».

Σύστημα Ψύξης και Κατάψυξης
Ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά των μοντέλων με παλαιότερη τεχνολογία ψύξης, είναι η μεταλλική πλάκα στην πλάτη της συσκευής, η οποία ψύχεται για να κρατήσει τη θερμοκρασία στη συντήρηση και στην κατάψυξη στα επιθυμητά επίπεδα, με αποτέλεσμα τα ψυγεία να αναπτύσσουν πάγο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μοντέλα αυτά χρειάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα απόψυξη. Τα τελευταία χρόνια, όμως, κερδίζουν έδαφος τα μοντέλα με τεχνολογία «Full NoFrost», τα οποία λειτουργούν με την κυκλοφορία ψυχρού αέρα και απαλλάσσουν τον καταναλωτή από αυτήν την αγγαρεία, καθώς δεν χρειάζονται ποτέ απόψυξη. Μάλιστα, είναι σημαντικό να επιλέξετε ελεύθερο ψυγειοκαταψύκτη 70 εκατοστών πλάτους που να διαθέτει το σύστημα Dynamic MultiAirFlow για ομοιόμορφη κατανομή της ψύξης και να έχει ικανότητα κατάψυξης έως και 18 κιλών σε 24 ώρες.

Σύστημα φρεσκάδας
Με δεδομένο πως τα φρούτα και τα λαχανικά χρειάζονται διαφορετικά επίπεδα υγρασίας σε σχέση με τα υπόλοιπα τρόφιμα, ορισμένα ψυγεία διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένα συρτάρια για τη συντήρησή τους. Στους ελεύθερους ψυγειοκαταψύκτες 70 εκατοστών πλάτους, παραδείγματος χάρη, με τα συρτάρια VitaFresh pro χάρη στον απόλυτο έλεγχο και στη ρύθμιση της υγρασίας, τα φρούτα και τα λαχανικά διατηρούνται στη συντήρηση φρέσκα, ζωντανά και πλούσια σε βιταμίνες, έως και για τριπλάσιο χρονικό διάστημα.




Τοποθέτηση και ασφάλεια
Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική κυκλοφορία του αέρα, η πλάτη του ψυγείου πρέπει σε όλα τα ψυγεία της αγοράς να απέχει αρκετά εκατοστά από τον τοίχο, όπως και από τα ντουλάπια, που ενδεχομένως βρίσκονται στο πλάι ή στο πάνω μέρος. Κάτι που δεν ισχύει πια με τους ελεύθερους ψυγειοκαταψύκτες Bosch. Χάρη στην παγκόσμια καινοτομία Perfect Fit, ο νέος, οικονομικός και σιωπηλός συμπυκνωτής της Bosch έχει ενσωματωθεί στις πλαϊνές επιφάνειες της συσκευής, προσφέροντάς σας μοναδική ευελιξία. 



Οι νέοι ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες της Bosch μπορούν να εφάπτονται με τις γύρω επιφάνειες απόλυτα, χωρίς εκατοστό χαμένο. Παράλληλα καταφέρνουν να έχουν πιο οικονομική λειτουργία, χαρίζοντας ακόμη περισσότερο χώρο σε όλη την οικογένεια. Τοποθετήστε έναν ελεύθερο ψυγειοκαταψύκτη Bosch με πλάτος 70 εκατοστά στο χώρο που είχατε το προηγούμενο, συμβατικό ψυγείο σας και αντικαταστήστε τον κενό χώρο με μεγαλύτερη χωρητικότητα και περισσότερη φροντίδα Bosch.

«Έξυπνη» λειτουργία
Εκτός από τις τεχνολογίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα και την «τσέπη» του καταναλωτή, όπως οι διακόπτες super ψύξης, τα οπτικά και ακουστικά σήματα ειδοποίησης και ο premium ηλεκτρονικός έλεγχος TouchControl που διαθέτουν τα σύγχρονα ψυγεία, υπάρχουν και εκείνα που μπορούν να συνδεθούν και στο διαδίκτυο μέσω ασύρματου δικτύου. H Bosch διαθέτει «έξυπνα» μοντέλα με WiFi Ready αξεσουάρ, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να τα συνδέσει στη πλατφόρμα Home Connect και να τα ελέγχει μέσω εφαρμογής από το smartphone του. Στο πλαίσιο του Smart Food Management, μάλιστα, δύο έξυπνες κάμερες βοηθούν το χρήστη στην καλύτερη δυνατή αποθήκευση των φρέσκων τροφίμων στη συσκευή, τόσο από άποψη οργάνωσης, όσο και διατήρησης της φρεσκάδας τους.



Υψηλή αισθητική
Τα ψυγεία σήμερα δεν αποτελούν, όμως, μία ακόμα «λευκή» ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι. Είναι το βασικό δομικό στοιχείο της κουζίνας και η οικιακή συσκευή που μπορεί να διαμορφώσει και να αναδείξει την αισθητική ενός χώρου. Λέει πολλά για τον καταναλωτή, τις ανάγκες και τα «θέλω» του. Φανερώνει το γούστο και την προσωπικότητά του. Γι’ αυτόν το λόγο και στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για «inox antifinger» μοντέλα, καθώς και για ελεύθερους ψυγειοκαταψύκτες, που δίνουν τη δυνατότητα επιλογής υλικών όπως μαύρο γυαλί για υψηλή αισθητική στις πόρτες. Τα περισσότερα, μάλιστα, συνοδεύονται και από premium LCD panel ελέγχου, εξωτερικά, για απογείωση του design στο χώρο σας και ακόμη πιο προηγμένη τεχνολογία στη διάθεσή σας.

Του Παναγιώτη Μαυραγάνη

Το διαβάσαμε:https://bit.ly/2x96xQ8


Ας κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους!


Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού.




Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου