Πως να φορτιζετε σωστα το κινητο σας

 
Πλέον οι μπαταρίες των κινητών συσκευών κρατάνε περίπου μία ημέρα κατά μέσο όρο και αυτό φυσικά είναι πολύ λίγο. Η διάρκεια αυτή όμως δεν οφείλεται μόνο στην μπαταρία... Εν μέρει φταίμε και εμείς.
 
Promotion
http://koukouzelis.com.gr/mpataries-fortistes/9417-chargeworx-cx6540-black-powerbank-1000mah-3-usb.html
Ο τρόπος που φορτίζουμε συνήθως τη μπαταρία μας δεν είναι ο σωστός. Πολλοί πιστεύουμε ότι αν φορτίσουμε τη μπαταρία σε μικρές δόσεις για λίγο κάθε φορά ότι καταστρέφουμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ότι θα είναι καλύτερο να τις φορτίζουμε όταν έχουν σχεδόν αδειάσει. Η παραπάνω πεποίθηση όμως είναι λανθασμένη.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για την καλύτερη συντήρηση της μπαταρίας σας:

1) Μην την αφήνετε στο ρεύμα, ενώ έχει φορτίσει πλήρως
Tο να αφήνετε το τηλέφωνό σας στην πρίζα ενώ έχει φορτίσει πλήρως, όπως μπορεί να κάνετε κάποιοι αφήνοντάς το όλη τη νύχτα, είναι κακό για την μπαταρία μακροπρόθεσμα.
Όταν φτάσει το τηλέφωνο την πλήρη φόρτιση, συνεχίζει να προσπαθεί να το κρατά στο 100%, κρατώντας έτσι την μπαταρία σε συνεχή κατάσταση, όπου πρέπει να ξεκινά "μικρές φορτίσεις" για να παραμείνει πλήρης. Αυτό καταστρέφει σιγά σιγά τη χημεία εντός της μπαταρίας.
Το site Battery University αναφέρει συγκεκριμένα: "Όταν είναι πλήρως φορτισμένη, αφαιρέστε το φορτιστή. Είναι σαν να χαλαρώνετε τους μυς σας έπειτα από άσκηση."

2) Προσπαθήστε να μην φορτίζετε μέχρι 100% (όταν δεν το χρειάζεστε)
Οι μπαταρίες λιθίου (Li-ion) δε χρειάζεται, ούτε πρέπει να είναι φορτισμένες πλήρως. Για την ακρίβεια, είναι προτιμότερο να μην φορτίζονται πλήρως, καθώς η υψηλή τάση ζορίζει την μπαταρία και τη φθείρει μακροπρόθεσμα.
Αυτό μπορεί να σας φαίνεται παράδοξο, καθώς θα θέλετε μονίμως να έχετε φορτισμένο το κινητό σας, όμως αν φορτίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας για λίγο, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα.
Promotion
http://koukouzelis.com.gr/mpataries-fortistes/9416-chargeworx-cx3112.html
3) Φορτίστε το τηλέφωνό σας όποτε μπορείτε
Ο πιο αποδοτικός τρόπος για να φορτίσετε το κινητό σας είναι οι περιστασιακές φορτίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι μία φόρτιση μεγαλύτερης διάρκειας.
Η ιδανική φόρτιση είναι όταν έχει πέσει κατά 10% (σύμφωνα με το Battery University). Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για όλους, αλλά καλό θα είναι να φορτίζετε για λίγο την μπαταρία σας, όποτε μπορείτε. Το να συνδέετε και να αποσυνδέετε πολλές φορές τη μέρα το κινητό σας στο ρεύμα φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.
Επιπρόσθετα, όταν η μπαταρία σας είναι σε υψηλότερα επίπεδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνετα τα πιο ενεργοβόρα χαρακτηριστικά, όπως το GPS.


Το διαβάσαμε:https://goo.gl/mEmdoh



Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους.



Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου