Το MIT δημιουργησε φυτα που φωσφοριζουν για να αντικαταστησει καποτε τα φωτα στους δρομους! (Video)


Είπαμε, η επιστημονική φαντασία της μιας γενιάς μπορεί να αποτελεί καθημερινότητα της επόμενης, αρκεί να υπάρχουν φωτεινά μυαλά... που έχουν την διάθεση, τον χρόνο και τους πόρους να ασχοληθούν με φαινομενικά “τραβηγμένες” περιπτώσεις. Αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον project ερευνητών του MIT, οι οποίο κατάφεραν να δημιουργήσουν φυτό που λάμπει στο σκοτάδι!

Οι ερευνητές ενσωμάτωσαν ειδικά νανοσωματίδια στα φύλλα κάρδαμου, τα οποία εκμεταλλεύονται τον ενεργειακό μεταβολισμό του φυτού με αποτέλεσμα να εκπέμπουν φως για περίπου 3.5 ώρες. Το φως είναι αρκετά αχνό, ωστόσο, πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να το ενισχύσουν έτσι ώστε να φωτίζουν άνετα ένα γραφείο. Σε πιο μεγάλη κλίμακα, οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα καταφέρουν κάποτε να χρησιμοποιήσουν ολόκληρα δέντρα στους δρόμους για να αντικαταστήσουν τα φώτα! Με δεδομένο ότι τα φώτα στους δρόμους ευθύνονται για το 1/5 της παγκόσμιας ενεργειακής κατανάλωσης, τότε είναι χωρίς αμφιβολία ένας πολύ καλός στόχος.

Το μυστικό για την φωταύγεια των νανοσωματιδίων είναι ένα ένζυμο που ονομάζεται λουσιφεράση, το οποίο ευθύνεται και για το φως των πυγολαμπίδων. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν και το συνένζυμο Α για να αφαιρέσουν ένα υποπροϊόν της αντίδρασης που επιβραδύνει την δραστηριότητα της λουσιφεράσης.

Τα βήματα προόδου είναι πολύ ελπιδοφόρα, αφού στο αρχικό στάδιο είχαν καταφέρει να επιτύχουν φωταύγεια για περίπου 45 λεπτά και πλέον έχουν ξεπεράσει τις 3.5 ώρες. Αν καταφέρουν να μεγαλώσουν την διάρκεια και να αυξήσουν την ένταση, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για επαναστατική δημιουργία.

Το διαβάσαμε:https://goo.gl/VaFpcPΜπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου