Kittenfishing: Όσα πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν τα social media


Ο τρόπος που οι άνθρωποι φλερτάρουν και προσεγγίζουν ερωτικά ο ένας τον άλλον έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την έλευση του διαδικτύου και των . Όπως είναι λοιπόν αναμενόμενο, ολοένα και περισσότεροι όροι εμφανίζονται για να περιγράψουν καταστάσεις που είναι μεν γνώριμες, αλλά έως τώρα δεν διέθεταν την δική τους ονομασία.

Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε τον όρο «catfishing», ο οποίος αφορά στα ψεύτικα προφίλ που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι άνθρωποι πίσω από αυτούς τους λογαριασμούς δεν έχουν καμία σχέση με το προφίλ που παρουσιάζουν στο διαδίκτυο.

Μπορεί να είναι ηλικιωμένοι που παριστάνουν τους νέους, άνδρες που παριστάνουν τις γυναίκες και ούτω καθεξής. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί: η εξαπάτηση άλλων χρηστών, η προσέγγιση κάποιου που θεωρούν πως δεν θα τους έδινε καμία απολύτως προσοχή ή ακόμα και η χειραγώγηση ανθρώπων του ίδιου του περιβάλλοντός τους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα που χρησιμοποιούν ψεύτικα προφίλ για να αποπλανήσουν ανήλικα παιδιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο, ένας ενήλικας μπορεί να καταλάβει ότι κάποιος προσπαθεί να τον «ψαρέψει» μέσω catfishing, καθώς τα στοιχεία που δίνονται φαίνονται αναληθή.

Υπάρχουν όμως και εκείνα τα προφίλ που αντιπροσωπεύουν υπαρκτά πρόσωπα που διαθέτουν μικρά «αθώα»(;) ψέμματα. Οι λογαριασμοί αυτοί ανήκουν σε εκείνους που ανεβάζουν μόνο φιλτραρισμένες φωτογραφίες στο προφίλ τους – ίσως να τις επεξεργάζονται και στο Photoshop για να δείχνουν πιο αθλητικοί, αδύνατοι ή για να διορθώσουν τυχόν ατέλειες στο πρόσωπο και το σώμα τους.

Η θέση εργασίας στις πληροφορίες του προφίλ τους είναι ίσως διαφορετική από εκείνη που είναι στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα μπορεί να γράφουν ότι είναι ψυχολόγοι, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται ως σερβιτόροι και παρακολούθησαν έναν κύκλο σεμιναρίων πάνω στην συγκεκριμένη επιστήμη.

Οι ίδιοι μπορεί να ανεβάζουν φωτογραφίες από εξωτικά μέρη που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ ή και ακριβά ρούχα, τσάντες και αυτοκίνητα που ίσως να μην καταφέρουν να αποκτήσουν ποτέ. Πρόκειται λοιπόν για μια πιο ελαφριά μορφή του catfishing, η οποία έχει το όνομα «kittenfishing».

Στόχος των kittenfishers δεν είναι να δημιουργήσουν έναν ψεύτικο χαρακτήρα για να τον χρησιμοποιήσουν στα πλαίσια των ανήθικων ή και παράνομων σχεδίων τους, όπως συμβαίνει με τους catfishers, αλλά να παρουσιάσουν μια βελτιωμένη -κατά τα δικά τους μάτια- εκδοχή του εαυτού τους. Με αυτό τον τρόπο τρέφουν την ματαιοδοξία τους, χωρίς απαραίτητα να παρενοχλούν ή να προκαλούν προβλήματα στους άλλους χρήστες.

Το διαβάσαμε:https://www.madata.gr/diafora/technology/568172.html



Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου