H Apple εξαγόρασε την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Lattice


Όταν η Apple ανακοίνωσε πριν από μερικά χρόνια τη Siri, ανέβασε αρκετά τον πήχη των προσδοκιών, όμως απ ότι φαίνεται ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος. Κατά καιρούς έχουν γίνει βελτιώσεις στη Siri, όμως αντίπαλα ονόματα όπως η Alexa της Amazon, έχουν καταφέρει να πάρουν το προβάδισμα.

Ωστόσο, η Apple δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μιας και οι πληροφορίες που μεταδίδει το TechCrunch τη θέλουν να έχει προχωρήσει στην εξαγορά της Lattice Data. Το TechCrunch αναφέρει ότι η ίδια η Apple επιβεβαίωσε στην εξαγορά.

Όσο για την Lattice Data, πρόκειται για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και βασίζεται σε αυτή για να κατανοήσει τα “dark data”, όπως εικόνες και κείμενο.

Η Apple λέγεται ότι έδωσε περίπου 200 εκατ. δολάρια για την εξαγορά της εταιρείας, ποσό που αν συγκριθεί με άλλες εξαγορές της δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Επίσης μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή στα ταμεία της έχει 250 δισ. δολάρια σε ρευστό.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η Apple με την συγκεκριμένη εξαγορά. Οι αναφορές θέλουν την Lattice να έχει προσεγγίσει εταιρείες προκειμένου να τις βοηθήσει στην ενίσχυση των ψηφιακών βοηθών τους και στην προκειμένη περίπτωση το ίδιο θεωρείται ότι θα γίνει με τη Siri.

Η Apple έχει ακουστεί ότι πολύ σύντομα είναι πιθανό να κυκλοφορήσει το δικό της έξυπνο ηχείο με τη Siri και ότι θα είναι μια συσκευή που θα ανταγωνιστεί Google Home και Amazon Echo.



Το διαβάσαμε:https://techblog.gr/b2b/apple-buys-ai-company-lattice-2762/





Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου