Αγορα νεου smartphone ή software updates; Νέος πονοκεφαλος των κατασκευαστων


Θέλεις καινούριο κινητό γιατί δεν είσαι ικανοποιημένος από τις επιδώσεις του; Το δίλημμα που τίθεται πλέον είναι διπλό: Αγορά ενός νέου smartphone ή software updates, που προσθέτουν νέα features σε παλαιότερες συσκευές;

Κατασκευαστές και πάροχοι που φυσικά επιχειρούν να επαναφέρουν τους χρήστες στην συνήθεια αγοράς νέου smartphone κάθε δυο χρόνια, βρίσκονται αντομέτωποι με τους χρήστες οι οποίοιπροτιμούν τα software update, τα οποία θα φέρουν νέα χαρακτηριστικά και θα ανανεώσουν τη συσκευή τους.

Σύμφωνα μες τον Jan Dawson, ιδρυτή και επικεφαλής αναλυτή της Jackdaw Research, οι χρήστες σήμερα αλλάζουν τις συμπεριφορές τους. “Γνωρίζουμε ότι οι χρήστες σήμερα κρατούν στα χέρια τους κινητά 4-5 ετών και δεν βλέπουν κανέναν λόγο να κάνουν upgrade”, λέει χαρακτηριστικά ο Dawson. Η μετακίνηση από από τον διετή κύκλο, δεν είναι θετική για τους κατασκευαστές.

Ο Chetan Sharma, CEO της Chetan Sharma Consulting, επισημαίνει πως το iPhone X θα μπορούσε να επαναφέρει τους χρήστες σε αυτόν τον δετή κύκλο αναβάθμισης των συσκευών τους. Θεωρεί ότι η αγορά ίσως χρειαζόταν ένα “δυναμικό” νέο προϊόν από ένα μεγάλο όνομα όπως η Apple, που θα έκανε τους χρήστες να βάλουν το χέρι στην τσέπη κάθε δεύτερη χρονιά. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει trade in programms, με τα οποία επιτρέπουν την αγορά ενός νέο μοντέλου ανταλλάσσοντάς το με αυτό που έχουν ήδη.

Ενώ οι πάροχοι υποστηρίζουν ότι δεν δεσμεύουν τους πελάτες τους με διετή συμβόλαια, η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος έχει επιλέξει να αγοράσει το κινητό σε 24 μηνιαίες δόσεις, σημαίνει ότι είναι δεσμευμένος.


Το διαβάσαμε:https://goo.gl/ZE7rrY



Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου