Προσθέστε στα κόλπα που σας έχει μεταφέρει η γιαγιά σας και η μαμά σας στην κουζίνα και αυτά και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη και πιο... νόστιμη.
Ψήστε έξυπνα τα λαχανικά σας
Είναι αρκετοί οι έμπειροι μάγειρες που προτιμούν να ψήνουν τα λαχανικά τους στο 90% πριν ξεκινήσουν το μαγείρεμα και όταν έρχεται η ώρα να τα χρησιμοποιήσουν, τα βάζουν για λίγο στο φούρνο. Αυτή η τακτική σας εξοικονομεί και χρόνο και χώρο στον φούρνο, όταν μαγειρεύετε πολλά πράγματα μαζί.
Βάλτε τα αυγά σε κρύο νερό
Για να καθαρίσετε πιο εύκολα τα αυγά σας, δοκιμάστε αφού τα βράσετε, να τα βάλετε σε ένα μπολ με κρύο νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Δείτε τώρα πόσο πιο εύκολα ξεφλουδίζονται.
Αξιοποιήστε τα παλιά μπουκάλια κέτσαπ
Αντί να πετάτε τα πλαστικά μπουκάλια της κέτσαπ –αυτά που θέλουν λίγη πίεση για να βγει το περιεχόμενο- σώστε το περιβάλλον και τον εαυτό σας και γεμίστε τα με λάδι, κρασί ή οτιδήποτε υγρό χρειάζεστε για το μαγείρεμα σας. Είναι πολύ πρακτικά και εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε. Δοκιμάστε να βάλετε ακόμη και μέλι, πάντα αφού τα έχετε καθαρίσει σωστά.
Δημιουργήστε καπνιστή γεύση
Αν σας αρέσουν τα καπνιστά, ένα πιστόλι καπνίσματος θα σας χαρίσει αυτή τη γεύση σε ελάχιστο χρόνο. Να θυμάστε, μάλιστα, ότι λίγη πάπρικα εντείνει τη γεύση του καπνιστού και σας απαλλάσσει από τη χρήση μπέικον και το τηγάνισμα του.
Το διαβάσαμε:
ibit.ly/HSlt
Four tricks that will help you in cooking
Add to the tricks that your grandmother and your mother have passed on to you in the kitchen and these and make your life easier and more... delicious.
Roast your vegetables smartly
There are quite a few experienced cooks who prefer to roast their vegetables 90% before they start cooking and when it's time to use them, they put them in the oven for a while. This tactic also saves you time and space in the oven when you cook several things at once.
Put the eggs in cold water
To make it easier to clean your eggs, try after you boil them, put them in a bowl of cold water for a few seconds. Now see how much easier they peel.
Make use of old ketchup bottles
Instead of throwing away plastic ketchup bottles – the ones that take a little pressure to get the contents out – save the environment and yourself and fill them with oil, wine or whatever liquid you need for your cooking. They are very practical and easy to use. Try even adding honey, always after you have cleaned them properly.
Create a smoky flavor
If you like things smoky, a smoking gun will give you that flavor in no time. Remember, in fact, that a little paprika intensifies the smoky flavor and saves you from using bacon and frying it.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου