4 λάθη που καταστρέφουν το αντικολλητικό σου τηγάνι

Κανείς δεν μιλά για τα αντικολλητικά του τηγάνια όπως μιλά για τα πολύτιμα κεραμικά του και κακά τα ψέμματα ούτε τα φροντίζει με τον ίδιο τρόπο.



Η αλήθεια είναι όμως ότι χρειάζονται την ίδια αγάπη και προσοχή. Αν μέσα σε λίγους μήνες τα τηγάνια σου καταστρέφονται, πολύ πιθανό να μην ευθύνεται η ποιότητά τους, αλλά τα παρακάτω 4 λάθη που κάνεις εσύ ο ίδιος.




Προθερμαίνεις το τηγάνι πριν προσθέσεις λάδι ή βούτυρο

Μην μπερδεύεσαι. Όταν ο κύριος Μαμαλάκης έλεγε να το κάνεις αυτό το πάλαι ποτέ στο “Ντομάτα και πιπεριά”, αναφερόταν σε όλα τα σκεύη εκτός από τα αντικολλητικά.
Εάν θερμάνεις τα τελευταία χωρίς να έχουν κάτι πάνω, κινδυνεύεις να απελευθερώσεις βλαβερές τοξίνες. Φρόντισε να προσθέτεις το λίπος της επιλογής σου με το που ανάβεις την εστία.

Το βάζεις στο πλυντήριο

Τεχνικά είναι απόλυτα ασφαλές να το κάνεις, όπως ακριβώς αναγράφεται και πάνω στη συσκευασία του.
Το πρόβλημα είναι ότι το καυτό νερό και τα “σκληρά” απορρυπαντικά του πλυντηρίου θα αρχίσουν σιγά σιγά να καταστρέφουν την αντικολλητική επιφάνεια του τηγανιού. Καλύτερα να το πλένεις στο χέρι και μάλιστα με μαγειρική σόδα και νερό για να μην του προκαλέσεις κάποια φθορά.

Δυναμώνεις πολύ τη φωτιά

Πρώτα απ’ όλα η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει την αντικολλητική επιφάνεια και δεύτερον μπορεί να απελευθερώσει βλαβερές τοξίνες.
Εάν κάποια συνταγή σου απαιτεί δυνατή φωτιά, καλύτερα χρησιμοποίησε ένα κεραμικό τηγάνι.




Χρησιμοποιείς μεταλλική σπάτουλα και κουτάλα

Προτίμησε τις σπάτουλες από σιλικόνη και τις ξύλινες κουτάλες όταν μαγειρεύεις με τα εν λόγω σκεύη προκειμένου να μην καταστρέψεις την επιφάνειά τους και να επιμηκύνεις τη ζωή του

Από: Βίκυ Χριστοπούλου
Το διαβάσαμε: is.gd/j1enPe





4 mistakes that destroy your non-stick pan






Nobody talks about their non-stick pans as they talk about their precious ceramics and bad lies, nor do they take care of them in the same way.

But the truth is that they need the same love and attention. If your pans are damaged within a few months, it is very likely that their quality is not responsible, but the following 4 mistakes that you make yourself.

Preheat the pan before adding oil or butter
Do not get confused. When Mr. Mamalakis said to never do this again in "Tomato and pepper", he referred to all utensils except non-stick. If you heat the latter without anything on them, you run the risk of releasing harmful toxins. Be sure to add the fat of your choice as you turn on the stove.

You put it in the washing machine
It is technically absolutely safe to do so, exactly as it is written on the package. The problem is that the hot water and the "hard" detergents of the washing machine will slowly begin to destroy the non-stick surface of the pan. It is better to wash it by hand and in fact with baking soda and water so as not to cause any damage.

You make the fire very strong
First of all, high temperatures can damage the non-stick surface and secondly, they can release harmful toxins. If a recipe requires a strong fire, it is best to use a ceramic pan.

Use a metal spatula and ladle
Prefer silicone spatulas and wooden spoons when cooking with these utensils in order not to damage their surface and prolong its life

By: Vicky Christopoulou
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου