Γιατι θαμπωνουν τα ποτηρια και πως να τα καθαρισεις


Το πλυντήριο πιάτων μπορεί γενικά να κάνει τα πιάτα να αστράφτουν, αλλά σε μερικά ποτήρια προκαλεί μία άσχημη θαμπάδα. Δες πώς θα απαλλαγείς.

Η πιο συνηθισμένη αιτία θα τα θαμπά ποτήρια είναι η σκληρότητα του νερού, εξαιτίας των μεταλλικών στοιχείων που περιέχει το σκληρό νερό. Ένας ακόμη λόγος είναι και ότι το σκληρό νερό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στο ξέπλυμα του απορρυπαντικού πιάτων. Ιδανικά θα πρέπει να τοποθετείς τα ποτήρια σου στο πλυντήριο πιάτων χωρίς να τα έχεις ξεπλύνεις πριν, να επιλέγεις ένα πιο ήπιο απορρυπαντικό και να τα βάζεις να πλυθούν στη μεσαία θερμοκρασία.


Αν παρ’ όλα αυτά τα ποτήρια σου θαμπώσουν, σου έχουμε ένα απλό τρόπο για να τα καθαρίσεις. Θα χρειαστείς μόνο λευκό ξίδι και νερό.

  • Γεμίζεις μία μεγάλη λεκάνη με ίσα μέρη από νερό και ξίδι.
  • Βύθισε μέσα τα ποτήρια σου και άφησε τα εκεί για περίπου 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βγάλε έξω ένα από αυτά και ξέπλυνε το. Αν δεν έχει καθαρίσει το βάζεις ξανά στη λεκάνη με τα υπόλοιπα ποτήρια για 30 λεπτά ακόμη.
  • Δοκίμασε ξανά ένα ποτήρι να δεις αν έχει καθαρίσει και αν είναι έτοιμο ξέπλυνε όλα τα ποτήρια με ζεστό νερό.
  • Με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας σκούπισε καλά και στέγνωσε τα ποτήρια σου, φροντίζοντας να τρίψεις και να απομακρύνεις παράλληλα και τυχόν κατάλοιπα.


Το διαβάσαμε:olivemagazine.gr





Ας κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους!


Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού.






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου