Κανει να αφηνω τον φορτιστη μου στην πριζα;
 

Μια ερώτηση που πολλοί χρήστες φορητών συσκευών (κινητών, tablets, κλπ.) μπορεί να έχουν στο μυαλό τους είναι εάν... πειράζει να αφήνουν τον φορτιστή τους στην πρίζα, ενώ δεν υπάρχει συσκευή στην άκρη του φορτιστή για να φορτίζει.

Τα ερωτήματα φυσικά έχουν να κάνουν τόσο με το κόστος του ρεύματος που ενδεχομένως καταναλώνεται, αλλά και με ενδεχόμενους κινδύνους ή την καλή λειτουργία του φορτιστή.

Πόσο μου κοστίζει;

Υπάρχει σημαντική πρόοδος στην αποδοτικότητα των φορτιστών τα τελευταία χρόνια χάρις σε οργανισμούς όπως ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, αλλά και τους κατασκευαστές.

Η Πρωτοβουλία του ενός Watt βοήθησε να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας στις συσκευές που βρίσκονται σε αδράνεια (standby) κάτω από ένα watt και μετά το 2013 κάτω του μισού watt. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν έχετε μονίμως τον φορτιστή σας στην πρίζα, χωρίς να φορτίζει κάποια συσκευή, τότε καταναλώνει μόλις μερικές κιλοβατώρες τον χρόνο, που σημαίνει ότι η χρέωση είναι περίπου μερικά λεπτά του ευρώ τον χρόνο.

Σίγουρα το ποσό είναι αμελητέο, αλλά αφορά φορτιστές που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια και συμφωνούν με τους κανονισμούς. Γι' αυτό προσοχή στη χρήση των ανεπίσημων προϊόντων. Ακόμα και σε παλαιότερους φορτιστές όμως (για παράδειγμα σε συσκευές της δεκαετίας του 1990), η κατανάλωση είναι αμελητέα επίσης, παρόλο που μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.

Είναι ασφαλές;

Οι νεότερες συσκευές της αγοράς διαθέτουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου. Οι συγκεκριμένες μπαταρίες μπορεί να γίνουν επικίνδυνες εάν συνεχίσουν να φορτίζουν, ενώ έχουν φορτίσει πλήρως. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι φορτιστές τους είναι σχεδιασμένοι να σταματούν τη λειτουργία τους, εάν η φόρτιση φτάσει το 100%.

Η τεχνολογία τους χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται "trickle charge" σε αυτό το σημείο, το οποίο αφήνει τη συσκευή να αποφορτιστεί για λίγο και συνεχίζει να φορτίζει μετά. Έτσι αποφεύγεται η συνεχής φόρτιση, μετά την ολοκλήρωσή της (υπερφόρτιση). Και πάλι, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για ατύχημα, εάν χρησιμοποιείται επίσημο προϊόν και όχι "μαϊμού".

Το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει βέβαια, με το να συνεχίσετε να έχετε το κινητό σας στη φόρτιση, αφού έχει φτάσει το 100% είναι ότι μειώνεται ενδεχομένως η απόδοση της μπαταρίας.

Το διαβάσαμε:https://goo.gl/zE5os8Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους.Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου