Επιασε δουλειά ο πρώτος robocop του πλανήτη! (VIDEO)


Η ύπαρξή του πρώτου αληθινού «Robocop» ήταν γνωστή από το 2015. Όμως την προηγούμενη Κυριακή ανέλαβε υπηρεσία, ως αναπόσπαστο πλέον μέλος της Αστυνομίας του Ντουμπάι. Μάλιστα, καλωσόριζε τους επισκέπετες στην είσοδο της 4th Gulf Information Security Expo Conference (GISEC).

«Προτιθέμεθα να έχουμε περισσότερα ρομπότ στο μέλλον για εργασίες αστυνόμευσης. Έως το 2030, θα θέλαμε πολύ το 25% περίπου της συνολικής δύναμης να είναι ρομπότ» δήλωσε ο ταξίαρχος Αμπντάλα Μπιν Σούλταν στην Gulf News.



Ο Robocop που ανέλαβε υπηρεσία έχει ύψος 1,7 μέτρα, βάρος 100 κιλά, το βλέμμα του είναι ψυχρό, κενό, αλλά αυτό είναι το default setting. Θεωρητικά, διαθέτει μια γκάμα εκφράσεων.

Μέσω λογισμικού βιομετρικής αναγνώρισης, έχει τη δυνατότητα να συνδράμει αξιωματικούς της αστυνομίας στην ταυτοποιήση παραβατών. Είναι σε θέση να δεχθεί πληρωμές (προστίμων, υποθέτουμε). Μιλά έξι γλώσσες, μεταξύ των οποίων Αραβικά και Αγγλικά.

«Με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες στα mall ή στον δρόμο, ο Robocop είναι η τελευταία προσθήκη στη δύναμη και έχει σχεδιαστεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε το έγκλημα, να διατηρούμε την πόλη ασφαλή και να διατηρήσουμε υψηλά τα επίπεδα ευτυχίας» υπογράμμισε ο ταξίαρχος Χαλίντ-Νάσερ αλ Ραζούκι, στην Emirates 24/7 News.

«Το ότι ο πρώτος Robocop στον κόσμο ανέλαβε υπηρεσία είναι σημαντικό ορόσημο για τα Εμιράτα και βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του οράματος του Ντουμπάι να είναι παγκόσμιος ηγέτης ως προς την υιοθέτηση τεχνολογίας “έξυπνων” πόλεων» συμπλήρωσε.


Το διαβάσαμε:https://www.madata.gr/diafora/technology/556755.html



Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου