Το Netflix μπλοκάρει όσους έχουν root συσκευές


Η εφαρμογή του Netflix δεν είναι πλέον διαθέσιμη για κατέβασμα για τους χρήστες που έχουν Android συσκευές τις οποίες έχουν κάνει root ή έχουν ξεκλειδώσει το bootloader.

Η εταιρεία αποφάσισε να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση καθώς θέλει να βρίσκεται σε πλήρη εναρμονισμό με το Google Widevine DRM (Διαχείριση Ψηφιακών Δικαιωμάτων), το οποίο ενεργά εμποδίζει smartphone και τάμπλετ τα οποία δεν είναι πιστοποιημένα από την Google από το να κατεβάζουν υλικό από το Google Play.

Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να δουν στο εξής την εφαρμογή του Netflix στο Google Store, ενώ ακόμη κι αν ακολουθήσουν το link προς την εφαρμογή, θα βλέπουν ένα μήνυμα που θα αναγράφει ότι αυτή η έκδοση της εφαρμογής δεν είναι συμβατή με το τηλέφωνο ή το τάμπλετ τους.

Παρά το γεγονός ότι δεν θα μπορούν να βλέπουν την εφαρμογή του Netflix στο Google Play και η πρόσφατη εφαρμογή 5.04 και η 4.16 φαίνεται ότι λειτουργούν μια χαρά. Παρόλο που είναι πιθανό το Widevine DRM να μπλοκάρει εντελώς την εφαρμογή από το να τρέχει σε συσκευές με root ή ξεκλείδωτο bootloader στο μέλλον, αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί, αλλά σίγουρα, όσοι είναι συνδρομητές του Netflix θα έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.

Το διαβάσαμε:https://techblog.gr/internet/%CF%84%CE%BF-netflix-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-root-%CF%83%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82/





Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου