Το πιο λεπτό ολόγραμμα στον κόσμο είναι γεγονός! (Βίντεο)


Το πιο λεπτό ολόγραμμα στον κόσμο δημιούργησαν ερευνητές από την Αυστραλία και την Κίνα, ανοίγοντας το δρόμο για την ενσωμάτωση της τρισδιάστατης ολογραφίας στις καθημερινές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές και οι τηλεοράσεις.

Το νανο-ολόγραμμα έχει πάχος μόλις 25 νανόμετρα (δισεκατομμυριοστά του μέτρου), είναι 1.000 φορές λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα και μπορεί να παρατηρηθεί χωρίς ειδικά γυαλιά 3D. Οι ερευνητές του αυστραλιανού Πανεπιστημίου RMIT και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Πεκίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Μιν Γκου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications".

Τα διαδραστικά ολογράμματα εμφανίζονται συνεχώς στην επιστημονική φαντασία, όμως στην πράξη έχει αποδειχθεί δύσκολο για τους επιστήμονες να τα σμικρύνουν τόσο, ώστε να μπορούν να συνεργασθούν με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά.

Όπως είπε ο Γκου, «η ενσωμάτωση νανο-ολογραμμάτων στα καθημερινά ηλεκτρονικά θα καταστήσει άσχετο το μέγεθος της οθόνης, αφού ένα 3D ολόγραμμα θα αναδύεται και θα μπορεί να εμφανίσει μία πληθώρα πληροφοριών που δεν χωράνε σε μια οθόνη τηλεφώνου ή ρολογιού».





Τέτοια πολύ λεπτά ολογράμματα έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν πολλούς τομείς στο μέλλον, όπως την ιατρική διάγνωση, την εκπαίδευση, την αποθήκευση δεδομένων, την άμυνα, την κυβερνοασφάλεια κ.α.


Το διαβάσαμε:https://www.madata.gr/diafora/technology/555107.html



Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου