Αυτοκίνητο από τη Google

Η Google ανακοίνωσε πως το project των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό προχωράει και έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Το πρωτότυπο που δοκιμάστηκε πρόσφατα με τη συμμετοχή ορισμένων ατόμων εκτός εταιρείας οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία, είναι το πρώτο βήμα της εταιρείας προς την κατεύθυνση της κατασκευής αυτοκινήτων. 

Πρόκειται για ένα διθέσιο μοντέλο που θυμίζει σχεδιαστικά cartoon, που δέχεται τους επιβάτες του και τους μετακινεί αυτόνομα, χωρίς να χρειάζεται κάποια ενέργεια από αυτούς. Είναι και οι δύο επιβάτες και είναι χαρακτηριστικό το ότι στο πρωτότυπο δεν υπάρχει τιμόνι και ποδοστήρια, ούτε ως διακοσμητικά. Η Google ανακοίνωσε πως μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να κατασκευάσει 100 αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν για εκτεταμένες δοκιμές. 

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με το πρωτότυπο που βλέπουμε, τα 100 που θα ακολουθήσουν θα έχουν χειριστήρια για τον χειρισμό του αυτοκινήτου σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Ο άξονας γύρω από τον οποίο «κινήθηκε» η Google για να προχωρήσει σε αυτή την εξέλιξη, είναι τα θανατηφόρα τροχαία που στις ΗΠΑ «στοιχίζουν» 33.000 ζωές κάθε χρόνο και σε όλο τον κόσμο φτάνουν τα 1,2 εκατομμύρια. 

Οι ιθύνοντες της Google πιστεύουν πως το νούμερο αυτό μπορεί να συμπιεστεί έως και κατά 90% αν χρησιμοποιηθεί όλη η τεχνολογία που μπορεί να εφαρμοστεί στα αυτόνομα αυτοκίνητα.
 
 http://www.nooz.gr
 
 

Σχόλια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ...

Τέλος το τζάμπα Internet; Όλα αλλάζουν

H NASA ανακοινωνει μεγαλη ανακαλυψη! Βρηκαν τη νεα Γη ή εξωγηινους;