Το πρώτο κυρτό smartphone

Το Galaxy Round της Samsung, εφαρμόζει απόλυτα με το εσωτερικό της παλάμης και εκτελεί εντολές «ρολάροντας»

Το πρώτο smartphone με κυρτή οθόνη πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις 10 Οκτωβρίου 2013 στην Κορέα. Το Samsung Galaxy Round είναι το πρώτο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο με κυρτή οθόνη 5,7 ιντσών Super AMOLED, έχει πάχος 7,9 χιλιοστά και βάρος 164 γραμμάρια.  
Το Galaxy Round γέρνει στο τραπέζι, ταιριάζει όμως στο εσωτερικό της ανθρώπινης παλάμης και η κατασκευάστρια εταιρεία έχει συνδέσει κάποιες λειτουργίες με ένα άγγιγμα στις πλευρές που κλίνουν προς το εσωτερικό του: όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, ένα άγγιγμα που θα του δώσει κλίση προς την μια ή την άλλη πλευρά θα εμφανίσει την ημερομηνία και την ώρα και τις αναπάντητες κλήσεις (Roll Effect). Ομοίως, με ένα... τιλτ, ο χρήστης μπορεί να προωθήσει την αναπαραγωγή τραγουδιού στο επόμενο ή στο προηγούμενο όταν εκτελείται το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, ή στην επόμενη/προηγούμενη φωτογραφία (Side Mirror).

Το Samsung Galaxy Round έχει 3GB RAM, δηλαδή μεγαλύτερη χωρητικότητα από την πλειονότητα των smartphone με τεχνολογία αιχμής σήμερα, τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2,3GHz, μπαταρία 2.800mAh, κάμερα 13Mpixel και τρέχει Android 4.3, ενώ μοιάζει με το Galaxy S III και το Galaxy S4. To Galaxy Round είναι το πρώτο smartphone με κυρτή οθόνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το τηλέφωνο είναι εύκαμπτο. Η LG Electronics έχει δημιουργήσει την προσδοκία του πρώτου ευλύγιστου smartphone (G Flex) και πρόσφατα η LG Display αναφέρθηκε στην πρώτη εύκαμπτη οθόνη OLED 6 ιντσών. 

http://www.tovima.gr

Σχόλια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ...

Τέλος το τζάμπα Internet; Όλα αλλάζουν

H NASA ανακοινωνει μεγαλη ανακαλυψη! Βρηκαν τη νεα Γη ή εξωγηινους;