Τα Ηashtag ήρθαν και στο Facebook!

Το Facebook πλέον υποστηρίζει hashtags για να μπορούν οι χρήστες εύκολα και γρήγορα να παρακολουθούν τις αναρτήσεις που αναφέρονται στο ίδιο θέμα.

Τα hashtag, ή αλλιώς η δίεση, που αρχικά είδαμε να χρησιμοποιεί το Twtitter και σιγά σιγά εξαπλώθηκε και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, επιτρέπει στο χρήστη να αναφέρεται με αναρτήσεις του, σε ένα συγκεκριμένο γεγονός.
Οι αναρτήσεις με το ίδιο hashtag στη συνέχεια συγκεντρώνονται σε μία ομάδα ειδήσεων που πολύ εύκολα κάποιος μπορεί στη συνέχεια να δει τι λένε οι χρήστες για κάποιο γεγονός.
Βλέποντας την επιτυχία που έχουν τα hashtags στο Twitter, το Facebook, αποφάσισε να εισάγει και αυτό hashtags στις σελίδες του.
Έτσι, πλέον όλοι οι χρήστες του Facebook, μπορούν να παρακολουθούν όλες τις αναρτήσεις που αναφέρονται στο ίδιο θέμα.
Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι πληκτρολογήσουν στη μηχανή αναζήτησης ένα hashtag, ώστε να εμφανιστούν όλες οι αναρτήσεις που το περιλαμβάνουν ή απλά πατώντας στο hashtag μιας ανάρτησης.
Με αυτό τον τρόπο, οι υπεύθυνοι του facebook υποστηρίζουν οτι οι χρήστες θα μπορούν να συμμετέχουν πιο εύκολα σε δημόσιες συζητήσεις και να παρακολουθούν με μεγαλύτερη ευκολία περιεχόμενο από τους υπόλοιπους χρήστες. 
Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε περισσότερες λειτουργίες, όπως τα δημοφιλή hashtags της ημέρας κλπ...
Η νέα υπηρεσία αναμένεται να ενεργοποιηθεί σταδιακά σε όλους τους χρήστες.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=215313&catid=14

Σχόλια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ...

Τέλος το τζάμπα Internet; Όλα αλλάζουν

H NASA ανακοινωνει μεγαλη ανακαλυψη! Βρηκαν τη νεα Γη ή εξωγηινους;