Σήμερα στην MWC η Mozilla έκανε ανακοινώσεις για το Firefox OS και το Firefox Marketplace

Στην Mobile World Congress στη Βαρκελώνη σήμερα, η Mozilla έκανε διάφορες ανακοινώσεις σχετικά με το Firefox OS, συμπεριλαμβανομένης μιας προεπισκόπησης της πρώτης εμπορικής κατασκευής του mobile ανοικτού οικοσυστήματος της, νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια κυκλοφορίας του Firefox OS και την έναρξη του Firefox Marketplace. Τα πρώτα τηλέφωνα με το Firefox OS αναμένεται αργότερα αυτό το έτος, ως επί το πλείστον στις ευρωπαϊκές και της Νότια Αμερικής αγορές.
Τα Firefox OS smartphones θα είναι τα πρώτα που χτίστηκαν εξ ολοκλήρου με τα ανοικτά πρότυπα Web, επιτρέποντας έτσι σε κάθε χαρακτηριστικό να αναπτυχθεί ως εφαρμογή HTML5. Το πρώτο κύμα των Firefox OS συσκευών θα είναι διαθέσιμo στους καταναλωτές στη Βραζιλία, την Κολομβία, την Ουγγαρία, το Μεξικό, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, την Σερβία, την Ισπανία και τη Βενεζουέλα. Μέχρι σήμερα, 17 βασικοί φορείς που καλύπτουν τον κόσμο έχουν δεσμευτεί για την ανοιχτή web πρωτοβουλία είναι οι America Movil, China Unicom, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Τρεις ομάδας, KDDI, KT, MegaFon, Qtel, SingTel, Smart, Sprint, Telecom Italia Group , Telefónica, Telenor, TMN και VimpelCom.
Το Marketplace Firefox θα προσφέρει εφαρμογές σε κατηγορίες όπως παιχνίδια, ειδήσεις και ενημέρωση, επιχειρήσεις και την παραγωγικότητα. Οι εφαρμογές θα πρέπει να συνδέονται με μια ενιαία διαδικτυακή ταυτότητα για να καταστεί δυνατή η φορητότητα σε συσκευές και πλατφόρμες. Ήδη στο lined up για την υπηρεσία είναι οι AccuWeather, Airbnb, Box, Cut the Rope, Disney Mobile Games, EA games, Facebook, Nokia HERE, MTV Brasil, Pulse News, SoundCloud, SporTV, Terra, Time Out, και Twitter. Ο CEO της Mozilla Gary Kovacs ισχυρίζεται ότι τα Firefox OS τηλέφωνα θα πρέπει να φτάσουν στις ΗΠΑ το  2014.Σχόλια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ...

Τέλος το τζάμπα Internet; Όλα αλλάζουν

H NASA ανακοινωνει μεγαλη ανακαλυψη! Βρηκαν τη νεα Γη ή εξωγηινους;