Φθηνό iPhone ετοιμάζει η Apple

 Φθηνό iPhone ετοιμάζει η Apple


Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει μια νέα, φθηνότερη, έκδοση του iPhone, ενδεχομένως ακόμη και εντός του έτους, με στόχο ν’ αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Το φθηνότερο iPhone θα μοιάζει εξωτερικά στη ναυαρχίδα της εταιρείας, αλλά το «σώμα» του θα μπορούσε να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και όχι από αλουμίνιο στην προσπάθεια να μειωθεί το κόστος κατασκευής του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WSJ.

Πολλά άλλα κομμάτια του φθηνότερου μοντέλου ενδεχομένως να είναι τα ίδια, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν και κομμάτια από παλιότερα μοντέλα του iPhone.

Η αμερικανική εταιρεία δέχεται όλο και περισσότερες πιέσεις προκειμένου να προσφέρει στους αγοραστές ένα φθηνότερο μοντέλο καθώς τα φθηνότερα μοντέλα των ανταγωνιστών της που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android κατακτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το γ’ τρίμηνο του 2012 το iPhone είχε το 14,6 της παγκόσμιας αγοράς «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, ενώ το δ’ τρίμηνο του 2011 και το α’ τρίμηνο του 2012 κατείχε το 23% της αγοράς, σύμφωνα με την εταιρεία IDC.

Αντιθέτως, το μερίδιο της Samsung εκτοξευόταν από το 8,8% το γ’ τρίμηνο του 2010 στο 31,3% το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Η τακτική της πώλησης πολλών νέων μοντέλων του iPhone θα είναι καινούργια για την Apple, η οποία μέχρι σήμερα πουλάει ένα μόνο βασικό μοντέλο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο απλώς διαθέτει διαφορετικό μέγεθος αποθηκευτικού χώρου.

Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Τιμ Κούκ ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Apple τον Αύγουστο του 2011 η εταιρεία άρχισε ν’ αναθεωρεί την τακτική της. Τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία παρουσίασε ένα μοντέλο της ταμπλέτας iPad με μικρότερη οθόνη, το iPad mini.


go THESSALONIKI - NEWS - Φθηνό iPhone ετοιμάζει η Apple

Σχόλια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ...

Εξυπνες χρησεις του baby oil

9 μυστικα για να στεγνωvετε τα ρουχα σας γρηγορα τον χειμωνα