Αυτοκίνητο στον «αυτόματο πιλότο»

Αυτοκίνητο στον «αυτόματο πιλότο»

Είναι το όνειρο κάθε γυναίκας: ένα «έξυπνο» αυτοκίνητο το οποίο την αφήνει έξω από το αγαπημένο της κατάστημα, πηγαίνει και παρκάρει και όταν εκείνη ολοκληρώσει τα ψώνια της περνάει και την παίρνει. Επιστημονική φαντασία; Μάλλον πραγματικότητα, η οποία έρχεται από την Audi με τη μορφή ενός τροποποιημένου οχήματος τύπου Α7.

Το εντυπωσιακό όχημα με τεχνολογία αυτόματης οδήγησης θα θεωρείται μάλλον κοινό σε μία δεκαετία από σήμερα, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία.

Το κεντρικό σύστημα του αυτοκινήτου επικοινωνεί, με τη βοήθεια μιας ειδικής εφαρμογής, με μια ταμπλέτα ή το κινητό τα οποία ο ιδιοκτήτης του κουβαλά μαζί του. Στο πάτημα του κουμπιού «Ελα να με πάρεις» το πιστό όχημα εντοπίζει τη γεωγραφική προέλευση της εντολής, βάζει μπροστά και τραβάει χειρόφρενο όταν πλέον έχει φτάσει μπροστά από τον ιδιοκτήτη του. Πίσω από το «ιδανικό» αυτοκίνητο κρύβονται πανίσχυροι αισθητήρες οι οποίοι του δίνουν τη δυνατότητα να «γνωρίζει» για παράδειγμα πού υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και να ελέγχει με μαθηματική ακρίβεια την κάθε του κίνηση.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης στο Λας Βέγκας το τροποποιημένο όχημα δοκιμάστηκε επιτυχώς από δημοσιογράφους στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου «Mandarin Oriental».

Σχόλια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ...

Είναι ασφαλές το Wi-Fi δίκτυό σας;

Κλείνει το ιστορικό εργοστάσιο της πρώην Πίτσος στου Ρέντη