«Εξυπνο» πιρούνι

«Εξυπνο» πιρούνι 

Το HAPIfork είναι ένα πιρούνι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, ακριβώς γιατί πέρα από τη μεταφορά της τροφής στο στόμα του κατόχου του αναλαμβάνει το μέτρημα της κάθε μπουκιάς του.

Χάρη στους αισθητήρες του, το ηλεκτρονικό πιρούνι γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πόσο έχει φάει ο κάτοχός του, καθώς μετρά τις φορές που το φέρνει στο στόμα του, την ταχύτητα με την οποία το κάνει αλλά και τον συνολικό χρόνο του γεύματος. Με τη βοήθεια ενός μηχανισμού δόνησης παρόμοιου με εκείνον των κινητών και σε περίπτωση που ο χρήστης τρώει πολύ γρήγορα, το πιρούνι αρχίζει να δονείται, δείχνοντάς του ότι πρέπει να ελαττώσει την ταχύτητα με την οποία καταναλώνει το φαγητό του.

Σκοπός των δημιουργών του HAPIfork ήταν η υπενθύμιση στους καταναλωτές ότι πρέπει να τρώνε αργά, σε χρονικό περιθώριο που φθάνει ή υπερβαίνει τα 20 λεπτά ώστε ο εγκέφαλός τους να είναι σε θέση να λαμβάνει το σήμα του κορεσμού προτού εκείνοι έχουν καταναλώσει ένα ολόκληρο γουρουνόπουλο. Κάτι τέτοιο, πιστεύουν, θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Σχόλια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ...

Εξυπνες χρησεις του baby oil

9 μυστικα για να στεγνωvετε τα ρουχα σας γρηγορα τον χειμωνα