Ακριβότερο στην Ελλάδα το iPhone5


Ακριβότερο στην Ελλάδα το iPhone5


Ακριβότερα απ' ό,τι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης πωλείται στην Ελλάδα το  iPhone 5, παρά το γεγονός ότι η αγοραστική δύναμη στη χώρα μας μειώνεται συνεχώς, εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών μισθών-συντάξεων και της αυξανόμενης ανεργίας.
Αιτία για την  υψηλή τιμή πώλησης είναι η μεγάλη ζήτηση της συσκευής. Λειτουργεί εν προκειμένω ο κλασικός οικονομικός "νομος" της προσφοράς και της ζήτησης: Οσο υπάρχουν αγοραστές πρόθυμοι να πληρώσουν "όσο-όσο", οι εταιρίες δεν έχουν λόγο να ρίξουν τις τιμές.
Το iphone 5 έφερε ως παράδειγμα και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θαν. Σκορδάς, για να δείξει ότι μερικές φορές την ευθύνη για τις αυξημένες τιμές την έχουν οι καταναλωτές.

«Το iphone 5 έχει έρθει στην Ελλάδα στην υψηλότερη τιμή που διακινείται διεθνώς», τόνισε ο κ. Σκορδάς και έθεσε το ερώτημα: «Γιατί νομίζετε; Πώς έρχεται σε μια αγορά που είναι σ΄ αυτή την ύφεση ένα προϊόν στην υψηλότερη τιμή διεθνώς;».

 Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος: «Διότι ο καταναλωτής έχει αυτή την προτεραιότητα. Όταν βλέπει μια εταιρεία το προϊόν της να έχει ζήτηση κι ότι ο καταναλωτής το θέλει σ' αυτή την τιμή, δεν θα το χαρίσει, ούτε καν θα μειώσει την τιμή...».


Sofokleousin.GR | Ακριβότερο στην Ελλάδα το iPhone5

Σχόλια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ...

Τέλος το τζάμπα Internet; Όλα αλλάζουν

H NASA ανακοινωνει μεγαλη ανακαλυψη! Βρηκαν τη νεα Γη ή εξωγηινους;