Ερωτευμένος με το... τσιγάρο!

Το ημισφαίριο του εγκεφάλου που χρησιμοποιούμε για τα συναισθήματα και όχι αυτό που διεγείρεται με τις απολαύσεις χρησιμοποιούν οι καπνιστές που διατείνονται πως δεν μπορούν να διακόψουν το κάπνισμα. Αποτέλεσμα: ερωτεύονται τον καπνό τους!

Το πρόβλημα έρχεται να λύσει μία νέα μελέτη που υποδεικνύει στους καπνιστές ότι όσο μεγάλη και εάν είναι η επιθυμία τους για το τσιγάρο, μπορούν να το κόψουν. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν το… σωστό ημισφαίριο του εγκεφάλου.

Στο πλαίσιο της μελέτης επιστήμονες χρησιμοποίησαν λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI), προκειμένου να παρατηρήσουν τις μεταβολές στους εγκεφάλους καπνιστών σε δύο περιπτώσεις: σε αυτήν που έβλεπαν φωτογραφίες τσιγάρων και σε αυτήν που έβλεπαν φωτογραφίες τροφίμων.

Από την έρευνα φάνηκε πως περισσότερο αναζητούσε το τσιγάρο ένας καπνιστής που είχε χαρμανιάσει, παρά το φαγητό κάποιος όταν ήταν νυστικός.

Όταν οι καπνιστές προσπαθούσαν να αντισταθούν σε φωτογραφίες τσιγάρων, το ημισφαίριο του εγκεφάλου τους που σχετίζονται με........Διαβάστε περισότερα ...

Σχόλια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ...

Τι γκουγκλαραν φετος οι Ελληνες και οι Ελληνιδες. Δειτε τις λιστες

H NASA ανακοινωνει μεγαλη ανακαλυψη! Βρηκαν τη νεα Γη ή εξωγηινους;